Gündem
  • 16.5.2004 01:20

GÖBEK SKANDALININ ÇARŞAFLI ERKEĞİ ARANIYOR!..

RUHİ AYTAÇ
GAZİANTEP  - Gaziantep Öğretmenevi'nde yaşanan göbek krizi, Eğitim Bir Sen'in düzenlediği eylemle başka bir boyut kazandı. Eğitim Bir-Sen'in konuyla ilgili haberi protesto etmek amacıyla öğretmenevi önünde tertiplediği eyleme katılan İnşaat Mühendisi Orhan Budak, göbek eylemindeki çarşaflı kadının erkek olduğunu iddia etti.


Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şubesi, Gaziantep Öğretmenevi önünde bir eylem yaparak, olayı protesto etti. Bu sırada bir açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Sekreteri Remzi Yılmaz, başarılı idarecilerin bu olay bahane edilerek cezalandırılmaya çalışıldığını savundu. Olayı "Yargısız infaz" olarak nitelendiren Yılmaz, "Çarşaflı kadın olayı bu olaya dahil edilmiştir. Yıllardır, öğretmenevine çarşaflı kadın girmemiştir. Üstelik Sayın Valimiz Lütfullah Bilgin, Vali Yardımcıları Mehmet Kurdoğlu ve İsmail Korkmaz'ın birileri tarafından bu olaya alet edilmeye çalışılmaları son derece düşündürücüdür" dedi.


Budak, öğretmenevinden çıktığı söylenen çarşaflı kadının, erkek olduğunu iddia ederek, "Olay günü buradan geçiyordum. Ben film çekildiğini zannettim. Kadının erkek olduğunu anlayınca, otobüs durağında bekleyen polislere, durumu anlattım. Onlar ilgilenmediler" diye konuştu.
Eylem esnasında, çeşitli kafeteryalarda çalışan Mehmet Özkurt da şok iddialarda bulundu. Özkurt, Hülya Keskin'in zengin erkek avcısı bir kişi olduğunu öne sürdü.


Öte yandan Gaziantep Valiliği, olayla ilgili çok yönlü bir soruşturma başlattı. Milli Eğitim Müdürlüğü dışında, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde de ayrı bir soruşturma yürütülmeye başlandı. İstihbarat ve TEM Şubesi'nin olayın provake edilip edilmediğini araştırdığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:13

İLGİLİ HABERLER