Gündem
  • 29.7.2009 00:00

GÖKÇEK: KARAR BİZE NEFES ALDIRDI

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara 12. İdare Mahkemesinin, Akay Kavşağı'nın bariyer konularak kapatılmasına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararının yürütmesini durdurmasını değerlendirirken, "Yürütmenin durdurulması bize nefes aldırmıştır" dedi.
Gökçek, düzenlediği basın toplantısında, Ankaralıların çok ciddi bir sıkıntıdan kurtulduğunu ifade ederek, "Dava açan vatandaşımıza tüm Ankaralılar adına teşekkür ediyorum, kararı alan mahkemeye de teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Gökçek, karardan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
"Ankara çok ciddi bir sıkışıklıktan bu kararla kurtulmuş oldu. Biz bu kararı keyfi olarak uygulamıyorduk. İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 28. maddenin gereğini yerine getirmek için Akay alt geçidini kapatmak zorundaydık ama mahkeme telafisi güç zararlar doğurabileceğine karar verdi. Bundan dolayı yürütmeyi durdurdu. Keşke ilk mahkeme de 12. İdare Mahkemesinin düşündüğünü düşünüp, böyle bir işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğini göz önünde bulundurarak böyle bir karar vermeseydi."
Bundan sonraki yargısal sürecin sorulması üzerine Gökçek, Ankara 3. İdare Mahkemesinin, Akay Kavşağı'nın yapımına olanak tanıyan nazım imar ve uygulama planlarının iptal kararıyla ilgili Danıştay'a müracaat ettiklerini anlattı.
Danıştay'dan olumlu karar çıkmasını umduğunu dile getiren Gökçek, Çankaya Belediyesinin, davadan vazgeçtiğine ilişkin Danıştaya dilekçe sunması halinde sorunun kökünden hallolacağını kaydetti.
Gökçek, "Çankaya Belediyesi dilekçe verecek olursa, dava konusuz kalır ve otomatikman düşer. Ama dava devam ederse eninde sonunda akıbet yine kapatma istikametinde olacaktır" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER