Dünya
  • 3.9.2013 15:50

Gökdelen otomobili eritti

İngiltere’nin başkenti Londra’da iç bükey yapısı nedeniyle güneş ışınlarını yansıtan bir gökdelen, park halindeki lüks otomobilin çeşitli aksamlarının erimesine neden oldu.

 

Araç sahibi Martin Lindsay, Perşembe günü aracını park ettikten sonra geri döndüğünde büyük bir sürpriz yaşadığını belirterek, "Araca doğru yürüyordum. Bir fotoğrafçının aracın fotoğrafını çektiğini gördüm. ’Ne oluyor’ diye sorduğumda, bana ’arabayı görüyor musun, sahibi görse hiç de sevinmezdi’ dedi. Ben de ’sahibi benim’ dedim. Aracın yan aynası, panelleri ve Jaguar logosu ile bazı parçalar eriyerek deforme olmuştu. Böyle bir şeyin olabileceğini asla düşünemezdim. Bu konuda bir şeyler yapılmalı. Daha tehlikeli de olabilirdi, düşünsenize, güneş ışınları aracı bu hale getirdiyse, vücudunuzun hassas bölgelerine yansıdığında ne olur?" diye konuştu.

"ÇÖZÜM ARIYORUZ"

Böylesine büyük bir projede bu şekilde bir hatanın yapıldığına inanmak istemediğini dile getiren Lindsay, "Aracın ön camında inşaat firmasının bir notu vardı, notta ’aracınız zarara uğradı, lütfen bizi arayabilir misiniz" yazıyordu" dedi.

Bu arada inşaat şirketi ve yüklenici firma Land Securities ve Canary Wharf’dan yapılan ortak açıklamada, "Binadan yansıyan ışınlarla ilgili endişelerin farkındayız. Soruna bir çözüm arıyoruz" denildi.

(İHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:18

İLGİLİ HABERLER