Spor
  • 29.6.2008 10:38

GÖKHAN ZAN: BENİM İÇİN ÖNCE BEŞİKTAŞ GELİR

Beşiktaş’ın milli futbolcusu Gökhan Zan, kulübüyle olan sözleşmesinin sona erdiğini, bir haftalık tatilin ardından transferiyle ilgili kulübüyle yeniden masaya oturacağını belirterek, "Transferde benim için önce Beşiktaş gelir" dedi.
         Zan, Hatayspor’da futbol oynadığı yıllarda takım arkadaşı olan Bayram Toysal’ın düğün törenine katılmak ve tatilini geçirmek üzere geldiği Antakya’da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş ile olan sözleşmesinin sona erdiğini, ancak yapacağı transfer görüşmelerinde önceliğin siyah-beyazlı kulüpte olacağını söyledi.
         Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle 47 gündür kampta olduğunu ve bir hafta süreyle tatil yapmak istediğini belirten Zan, "Bu süre içinde transferi konuşmak istemiyorum. Şampiyona nedeniyle de transferimi hiç düşünmedim. Kulübümle olan sözleşmem bitti. Tatilin ardından menajerimle Beşiktaş kulübü ile masaya oturacağız" diye konuştu.
         Zan, şunları söyledi:
         "Görüşmeler inşallah hayırlı geçer. Ben Beşiktaş’ta doğdum ve bu kulüpten ekmek yedim. Eğer kulübümle anlaşamazsam Avrupa’dan da iyi bir teklif gelirse bunu değerlendiririm. Avrupa’da Beşiktaş’ı Türkiye’yi ve Hatay’ı en iyi şekilde temsil ederim. Avrupa’da bir takımla anlaştığım yolunda gazetelerde haberler çıkıyor. Avrupa’dan herhangi bir takımla anlaşmadım. Anlaştığım zaman bunu açıklarız."
         Zan, çok sakatlandığı yönünde çıkan haberlere de tepki göstererek, "Benim sakatlığım futbol dışı bir sakatlanma değil. Bunu kimseye anlatamıyorum. Maç içerisinde mücadele esnasında aldığım darbelerden sakatlanıyorum. Ayrıca, takımımı düşünerek de kendimi riske atarak sakatlığıma aldırış etmeden de çok maç oynadım. 6 ay, 1 yıl gibi uzun sakatlık dönemleri yaşamadım. Sahaya çıkarken, sadece futbolu ve takımımın rengini düşünüyorum. Çok hırslı ve mücadeleci bir yapıya sahibim" dedi.

"TEK EKSİĞİMİZ KUPAYI GETİREMEMEK OLDU"

         Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türk Milletine yaşattıkları sevinci ve gururu hiçbir zaman unutmayacağını da söyleyen Zan, şampiyonadaki performanslarıyla herkesin gönlünü kazandıklarını ifade etti. Başarıyı birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek yakaladıklarını anlatan Zan, şöyle devam etti:
         "Kampta bulunduğumuz 47 günde teknik direktörümüz Fatih Terim bize inanılmaz bir takım ruhu aşıladı. Ayrıca, tüm Türk ulusunun dualarını arkamıza alarak herkes yüreğinle iki kişilik oynadı. Bizde ay yıldızlı formaya layık olmaya çalıştık. Kamp süresince her oynayan ve oynamayan arkadaş özveride bulundu. Avrupa Futbol Şampiyonasında her şeyi yaptık, bir tek eksiğimiz kupayı getiremememiz oldu. Dünyaya Türklerin inatçı, heyecanlı ve tuttuğunu koparan bir millet olduğunu gösterdik ve müthiş bir yarı final izlettik."
         Zan, önemli olan bu başarıyı sürdürmek olduğunu belirterek, "Ben bu başarıyı sürdüreceğimize inanıyorum. İnşallah önümüzdeki 2010 Dünya Kupası elemeleri ve şampiyonasında bu başarıyı tekrarlarız" diye konuştu.
         Zan, Fatih Terim’in müthiş bir teknik direktör olduğunu ve kendilerini çok iyi motive ettiğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
         "Elde ettiğimiz başarıda teknik direktörümüzün çok büyük emeği var. Almanya ile oynadığımız yarı final maçı sonrası soyunma odasında çok duygulu anlar yaşandı. Ağlamamak için kendimizi zor tuttuk, bazılarımız ağladı. Biz buna veda konuşması demiyoruz. Fatih hocamızın kalacağına inanıyoruz. Tabii ki hocamız kendisiyle ilgili kararı verecektir, saygıyla karşılamak lazım. Ama hepimiz Fatih hocamızı çok seviyoruz her zaman arkasındayız. Buralara gelmemizde en büyük pay kendisinin. Onunla müthiş bir takım ruhu yakaladık. İnşallah önce önümüzdeki Dünya Kupası eleme maçlarına, daha sonra da şampiyonaya birlikte hazırlanırız."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER