Asayiş
  • 31.5.2006 00:04

GÖLDE CESET ARAYAN SU ALTI ARAMA EKİBİ VURGUN YEDİ: 2 YARALI

ALİ LEYLAK
ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da Atatürk Barajı'nda alabora olan tekneden düşen küçük kızın arama çalışmalarını yapan su altı ekibi memuru 2 kişi, 40 metre derinlikte vurgun yedi. Yaralanarak Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan polis memurları, ilk tedavilerinin ardından uçakla Ankara'ya gönderildi.


Pazar günü Atatürk Barajı Göleti'nde tekneyle gezinti yapan Tokmak ailesinin içinde bulunduğu tekne alabora olmuştu. Edinilen bilgiye göre, 15 kişinin yaralandığı ve 1 küçük kızın da kaybolduğu olayın üçüncü gününde arama yapan su altı ekibinden 2 polis memuru, daldıkları 40 metre derinlikte vurgun yedi. Şahıslar hemen Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastaneye gelen Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ile Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, yaralı polis memurlarının son durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Hastanede olayla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Vali Yavaşcan, "2 kahraman polisimiz, arama esnasında vurgun yemişlerdir. Çok derine indikleri için bu arkadaşlarımızın başına gelen bu olay, bizleri çok üzmüştür. Sırf görevi uğruna ölümü göze alan polis memurlarımızın sağlık durumunun iyiye gitmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Basınç ayarlı oda bölgemizde olmadığı için polislerimizi tüm riskleri de göz önüne alarak, doktorlar nezaretinde uçakla Ankara'ya gönderiyoruz. Riski ise ben kendi şahsım adına göze alıyorum. 2 memurumuz ölüm kalım mücadelesi veriyor. Tüm yasaklara aldırış etmeyerek Atatürk Barajı Göleti'ne giren vatandaşlarımızın bu ihmalkarlığı sonucu olabilecek faciaları görüyoruz. Vatandaşlarımız bir daha böylesine hatalar yapmasın. Hem kendi hayatları için hem de başka insanların hayatları için bir daha Atatürk Barajı Göleti'ne girmemelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Vali Yavaşcan'ın ziyareti sırasında zorlukla konuşan yaralı polis memurlarından Süleyman Eroğlu, "Valim biz bu işin eğitimini aldık ama lütfen bizi kurtarın" dedi.


Yaralı polis memurları Süleyman Şen ile Süleyman Eroğlu daha sonra, Vali Yavaşcan'ın girişimleri sonucu 1 saat rötar yaptırılan Türk Hava Yolları uçağı ile Ankara'ya gönderildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER