Asayiş
  • 28.5.2006 19:55

GÖLE DÜŞEN GENÇ KIZ İLE KURTARMAK İSTEYEN ARKADAŞI BOĞULDU

ÖMER ÖZTÜRK
İSTANBUL  - Küçükçekmece'deki Şamlar Baraj Gölü'nde piknik yapan arkadaş grubunun piknik keyfi faciaya dönüştü. Ayağı kayarak göle düşen genç kız ile onu kurtarmak isteyen arkadaşı boğularak hayatını kaybetti.


Adnan Polat (19), Semra Sağban (15) ve Yeliz Polat (15) adlı gençler, arkadaşlarıyla beraber piknik yapmak için bugün Altınşehir'deki Şamlar Barajı'na geldi. Baraj gölü kıyısında eğlenen gençlerden Semra Sağban, bir an dengesini kaybedince göle düştü.

Sağban'ın suda çırpındığını gören Adnan Polat da arkadaşını kurtarmak için suya atladı. İki gence yardım etmek isteyen Yeliz Polat'ın da ayağının kayıp suya düşmesiyle 3 genç de suda çırpınmaya başladı. Çevreden yetişen vatandaşlar Yeliz Polat'ın imdadına koşarak sudan çıkarmayı başardı. Ancak Semra Sağban ve Adnan Polat baraj gölünde kayboldu.


Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri iki genci aramaya başladı. Ancak yapılan ilk aramada gençlerin izine rastlanmadı. Bunun üzerine baraj gölüne dalgıç çağırıldı.


Dalgıçların suya dalarak yaptığı araştırmada iki gencin cansız bedeniyle karşılaştı. Polat ve Sağban'ın cesetleri dalgıçlar tarafından sudan çıkarıldı. Bu arada kıyıda arama çalışmalarını izleyen yakınları cesetlerin çıkarılması üzerine sinir krizleri geçirdi.
Adnan Polat ve Semra Sağban'ın cesetleri, savcının incelemesi için Halkalı Kent Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:09

İLGİLİ HABERLER