Gündem
  • 14.10.2008 10:48

GOLFÇÜ PAŞA HASTANELİK OLDU!...

17 askerin şehit olduğu Aktütün saldırısı sırasında golf oynamaya devam ettiği için ağır eleştirilere hedef olan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, hafta sonu göğüs ağrısı şikayetiyle Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) başvurdu. Orgeneral Babaoğlu GATA Kardiyoloji bölümünde yapılan tetkikler sonucunda aynı gün acilen anjiyoya alındı.
AŞIRI STRES KAYNAKLI
Orgeneral Babaoğlu’nun kalp ve damar sağlığı ayrıntılı incelemeye tabi tutuldu. Yapılan tetkikler ve anjiyo sonucunda, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Babaoğlu’nun sağlığında ciddi bir problem tespit edilmedi. Doktorlar, Babaoğlu’nun göğüs ağrılarının “aşırı strese” bağlı olduğu tanısı koydular.
KAMERALARLA KONTROL
Kalp damarlarına kameralarla girilerek damarların tıkanıklığı konusunda detaylı tetkik yapılmasına olanak sağlayan anjiyonun ardından Orgeneral Babaoğlu’na stent takma ya da balonla damarın açılması gibi bir operasyona ihtiyaç duyulmadığı tespit edildi.
Operasyonlar tam gaz
AKTÜTÜN karakoluna saldırının ardından bölgeye yönelik toplam 7 hava operasyonu düzenlendi. 3 Ekim’den itibaren Aktütün karakoluna 10 kilometre mesafede Irak’ın kuzeyine, Avaşin Basyan, Hakkâri Buzul Dağları ile İki Yaka Dağları bölgelerine yönelik hava operasyonları gerçekleştirilirken, hafta sonunda Hakurk’te 31 hedef vuruldu. Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde, aralarında üst düzey sorumlularının da bulunduğu tespit edilen PKK/KONGRA-GEL grubuna taaruz yapıldı.

Akşam

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:25

İLGİLİ HABERLER