Spor
  • 10.9.2013 02:18

Goller Stoch'dan parası F.Bahçe'den

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın kadroda istemediği Semih Şentürk’e 1.5 milyon euro, Serdar Kesimal’a ise 1.2 milyon euro ödenecek. Bunlara kiralık olmalarına rağmen ödeme yapılan Krasic ve Stoch da eklendiğinde sarı-lacivertlilerin karşısına 4.6 milyon euroluk (Yaklaşık 12.3 milyon lira) bir fatura çıkacak

Geniş kadro kurmak Fenerbahçe’ye pahalıya maloldu. Sarı-lacivertliler, bu sezon kadrosunda  düşünmediği 4 futbolcu için toplamda 4.6 milyon euroyu (Yaklaşık 12.3 miilyon lira) boşu boşuna ödemek zorunda kalacak.

Kadroda düşünülmeyen ve sezon başından bu yana A2 takımıyla çalışan Semih Şentürk, forma giymese de kontratında yazan 1.5 milyon euroyu kulüpten alacak. Yönetim tarafından “Kendine kulüp bul” denen Semih, haziran ayından bu yana yaptığı görüşmelerden bir sonuç alamadı. Bursa, Antalya, Eskişehir gibi kulüplerle masaya oturan futbolcu ücret konusundan anlaşamayınca, imza atmadı.  
Son olarak Ersun Yanal’ın istemediği Serdar Kesimal da A2 takımına gönderildi. Bu sezon kadroda yer almayacak futbolcunun 1.2 milyon euroluk garanti parası mecburen ödenecek.
Fenerbahçe ile 1.8 milyon euro garanti paraya anlaşması bulunan Stoch’un ücretinin 1 milyon eurosu, PAOK’tan aldığı kiralama bedeli ile karşılanacak. Yunan kulübünün maddi olarak yaşadığı sıkıntı sebebiyle maaşın kalan 800 bin euroluk kısmı sarı-lacivertliler tarafından verilecek.
2.4 milyon euro garanti ücrete oynayan Krasiç’in 800 bin euroluk kısmı, kiralık olarak gittiği Bastia takımının verdiği kiralama bedeliyle ödenirken, geriye kalan, sarı-lacivertli kulübün kasanından çıkacak.
Bu futbolculardan Semih’in sözleşmesi bu sezon sona ererken, diğerlerin sözleşmeleri ise 2016 yılı sonuna kadar sürecek.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:09

İLGİLİ HABERLER