Bilim
  • 20.8.2009 03:48

GOOGLE ARAMA TRENDLERİNDE TÜRKÇE HİZMET...


Google'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Arama Trendleri'nin kullanıcılarına yönelik başlattığı iki yeni hizmeti de bulunuyor.

Yeni hizmetler sayesinde, şimdiye kadar yapılmış tüm arama verilerinden yola çıkarak gelecekte olması muhtemel arama trendlerini öngörebilmek mümkün olacak ve hangi terimlerin hangi zaman dilimlerinde daha popüler oldukları ve sonrasında bu trendlerin nasıl değişim gösterdiği, Insights içerisinde yer alan hareketli harita özelliği sayesinde gözlemlenebilecek.

Hareketli haritalar, kullanıcılara arama eğilimlerinin değişik bölgelerde zaman içerisinde geçirdikleri değişimleri inceleme olanağı sunacak.

Arama Trendleri'nin geliştirildiği Google İsrail Ar-Ge Merkezi Direktörü Yossi Matias, Arama Trendleri'nin, ''değişen zamanın ruhuna göz atabilmeyi mümkün kılan araç'' olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Dünya üzerinde yapılan tüm aramalara baktığınızda, nerelerde ve hangi zaman aralıklarında insanlara nelerin ilginç geldiğinin ipuçlarını bulabilirsiniz. Değişen trendleri doğru anlamak ve analiz etmek tüm insanlara, özellikle de reklamcı ve pazarlamacılara dünyamız hakkında çok geniş bir bilgi kaynağı sunmaktadır.''

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER