Bilim
  • 3.8.2008 04:52

GOOGLE'A BÜYÜK BİR RAKİP GELİYOR!..

Google’dan ayrılan mühendisler, şirketin zayıf yönlerini masaya yatırıp yeni bir arama motoru yazdılar.Arama motoru lideri Google’ın kilit pozisyonlarında görev yapan mühendisleri şirketten ayrılarak “Cuil.com” adlı yeni bir arama motoru kurdular.

Cuil.com fikri, Google mühendislerinden Anna Patterson ile IBM’de yazılım tarafında görev yapan eşi Tom Castello’tan çıktı. Ardından Google mühendisleri Louis Monier ile Russel Power transfer edildi. Bu operasyonun ardından işe başlayan dörtlü, şu an itibariyle Google’ın üç katı sayfa listelediklerini ve daha güvenli olduklarını belirtiyorlar.

Arama motoruna verilen “Cuil” isminin İngilizce’deki “cool” (havalı) kelimesinin okunuşundan geldiği belirtiliyor. Dün itibariyle yayın hayatına başlayan internet sitesi Google gibi oldukça basit bir arayüze sahip. Cuil.com, tanıtım sayfasında Google gibi geçmişteki ‘tık’lamalar üzerinden içeriğe yüklenmediği için kullanıcı bilgisi kaydetmediği bildiriyor. Sitenin böylece standart bir arama motorundan daha güvenli ve özel hayata daha saygılı olduğu belirtiliyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:22

İLGİLİ HABERLER