Asayiş
  • 17.12.2014 09:29

Göreme'de balon düştü, 1 ölü, yaralılar var

Nevşehirde balon kazası: 1 ölü, 7 yaralı balon,balon kazası,nevşehir,uçan balon

Sabah yolcularıyla Göreme turu için havalanan Atmosfer Balonculuk Şirketi'ne ait balon saat 08.15'te Güvercinlik Vadisi üzerine geldiğinde henüz bilinmeyen nedenle düştü. Balondakiler ve görgü tanıkları 112 Acil Servis ve güvenlik güçlerini arayarak olayı bildirdi. Bölgeye jandarma ekipleriyle sağlık görevlileri sevk edildi.

ÇİNLİ TURİST ÖLDÜ

Nevşehir'de, bu sabah Göreme turunda düşen balonda bulunanlardan Çinli turist Tang Yi ölürken, yaralanan 9 kişi Nevşehir Devlet Hastanesi ile bu ketteki 2 özel hastanede tedaviye alındı.

Balondakilerin Çinli ve Malezyalı turistler olduğu, yaralılardan Malezyalı bir turistin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Yaralanan turistlerin isimleri açıklandı
Nevşehir’in Avanos ilçesinde meydana gelen balon kazasında yaralanan turistlerin isimleri açıklandı.

Yaralanan turistlerin isimleri açıklandı 

Nevşehir’in Avanos ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen balon kazasında Çin vatandaşı Tang Yi hayatını kaybetmişti. Pilot Murat Yerkalan’ın kullandığı sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucunda, pilot ile birlikte balonda bulunan Eray Duvarcıoğlu, Oğuzhan Sırt, Datin Junivati İntiahmat, Nur Binti Suşela, Demir Raja, Takashi Temura,Thamit Selvi Pomat Haran, Turapa Varatharjan, Zıhang Zining, Chih Haoyuan yaralandı.

 

 

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:34

İLGİLİ HABERLER