Gündem
  • 26.6.2010 16:49

GÖREVDE YÜKSELME SINAVINI MEB YAPACAK

ANKARA - Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, bugün bir gazetede yayımlanan ''Sınav Birincisi Şimdiden Belli'' başlıklı habere ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, bürokratik işlemlerdeki çarpık yapılanmanın giderilmesi, işlemlerin daha etkin ve verimli sürdürülebilmesi için uzun yıllardır vekalet olarak yürütülen bazı birimlerdeki şube müdürleri kadrosuna asaleten atama yapılması ihtiyacı doğduğu belirtildi.
Açıklamada, bu nedenle, bakanlıkların kuruluşu ile ilgili 3046 sayılı Kanun, bakanlığın 3146 sayılı Teşkilat Kanunu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca çıkartılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'ne uygun olarak görevde yükselme eğitimi ve sınavı açılmasına karar verildiği kaydedildi.
11 Eylül 2009 tarihinde bakanlıkta görevde yükselme eğitim ve sınavı açılması ile çalışmaları gerçekleştirecek sınav komisyonunun oluşturulmasının üst yönetim tarafından kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, asil ve yedek üyeler bulunmasının kanun gereği zorunlu olduğu, bu nedenle asil ve yedek üyelerin sadece isimlerinin belirlendiği kaydedildi. Açıklamada şunlar belirtildi:
''Bu komisyonda ilgili haberde adı geçen kişi de Personel Daire Başkanlığında uzun süredir şube müdürü vekili olarak görev yapması hasebiyle yedek üye olarak yer almıştır. Sınav komisyonunda yer alan yedek üyeler, asil üyelerle ilgili olağanüstü bir durum söz konusu olduğunda göreve çağrılmaktadırlar.
5 Kasım 2009 tarihinde görevde yükselme eğitimine tabi kadroların yerleri ve unvanları belirlenmesi üzerine duyuru yapmaya karar verilmiştir. Gerekli şartlara haiz her çalışanımızın sınava girme hakkı olduğu gibi adı geçen kişinin de sınava müracaat etme hakkı bulunmaktadır.
Bu tarihe kadar komisyon eğitim ve sınava yönelik hiçbir çalışma gerçekleştirmemiştir.
Duyuru yapılmasının kararı alınınca adı geçen kişi, sınava girme talebinin öğrenilmesi üzerine, sınavı duyurusu yapılmadan önce 5 Kasım 2009 tarihinde, sınav komisyonunun yedek üyeliğinden çıkartılmıştır. Anılan kişi sınav komisyonu yedek üyeliğinden çıkartılmadan önce komisyon, kadro yerlerinin tespitinden başka sınava yönelik hiçbir işlem yapmamıştır.
11 Kasım 2009 tarihinde görevde yükselme sınavı ve eğitimi ile ilgili duyuru yapılmış ve çalışmalar başlatılmıştır. Aday başvuruları, 1-15 Aralık 2009 tarihleri arasında alınmıştır. Eğitimler, 10 Mayıs 2010 tarihinde başlatılmış ve 19 Haziran'da tamamlanmıştır.
Eğitim sırasında sınav komisyonunda görev alan üyelerden birinin flash belleğinde bulunan örnek çalışma sorularının eğitime katılan bazı adaylar tarafından görüldüğü iddiası üzerine de ilgili kişi komisyondan çıkartılmış ve tüm sorular iptal edilerek bakanlık web sitesinde adaylara ve kamuoyuna duyurulmuştur.
Sınav, her türlü şaibeden ve şüpheden uzak olarak 11 Temmuz 2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecektir.''

-''KONU ARAŞTIRILACAK''-

Öte yandan, bakanlığın iş müfettişi yardımcılığı sınavı yaptığı anımsatılan açıklamada, sınavın, KPSS'de başarılı olan adayların mülakata tabi tutulmalarıyla gerçekleştirildiği belirtildi.
Sınava giren adaylardan birinin mülakatın yeniden yapılması yönünde idari mahkemede itiraz etmesi üzerine, yargının sınavın sesli ve kameralı kayıtları alınarak yeniden yapılmasına karar verdiği ifade edilen açıklamada, bu kararın da uygulanacağı bilgisine yer verildi. Açıklamada, şöyle denildi:
''Bakanlığımız her konuda olduğu gibi özellikle bu tür sınav işlemlerinde kılı kırk yararak gerekli hassasiyeti göstermektedir. Ancak bakanlığımız tarafından vatandaşlarımıza yönelik önemli kamu hizmetleri gerçekleştirirken bu sınavla ilgili sürekli olarak şaibeye yönelik bir kuşku yaratma çabası da düşündürücüdür.
Bu konunun da bakanlığımız tarafından araştırılacağını belirtir, ilgili sınavın her türlü şüpheden uzak bir şekilde 11 Temmuz 2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacağını tüm ilgililere duyururuz.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:32

İLGİLİ HABERLER