Asayiş
  • 31.5.2013 11:40

Görme engelli vatandaşa su borcu hapsi

Adana’da 65 yaşındaki yüzde 73 görme engelli bir kişi, 11 bin 600 liralık su borcunu ödemediği gerekçesiyle cezaevine girdi.

Mahkemeye verilen Aktaş ise, borcunu taksitlendirdi. Borcunu ödemek için tekrar inşaatlarda çalışmaya başlayan Aktaş, 4 bin liralık borcu 100 liraya kadar düşürdü ancak, bir akrabasının ölümüyle tekrar ekonomik zorluğa düştü. Ardından hiç çalışamaz hale gelen ve 100 liralık borcu, her ay gelen su faturalarıyla birlikte 8 yılda 8 bin lira olan Aktaş, ekonomik durumu iyi olmadığı için borcunu ödeyemedi. Bu nedenle mahkemeye verilen Aktaş’tan borcun tahsil edilmesine; aksi halde cezaevine gönderilmesine karar verildi. Tanınan süre içerisinde Aktaş borcu ödeyemeyince, avukat ve mahkeme masraflarıyla birlikte borcu 11 bin 600 lira oldu. Bunun üzerine Aktaş, 10 gün önce cezaevine götürüldü.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN YARDIM İSTEDİ

Aktaş’ın kızı Fatma Mertyüz, babasının borcu kasıtlı ödememezlik yapmadığını belirterek, "Babam görme engelli olduktan sonra çalışamaz oldu. Üstelik tansiyon ve karaciğer rahatsızlığı var. Yüzde 73 görme engelli raporu var. Buna rağmen babamı alıp cezaevine götürdüler. Benim imkanım olsa, kardeşlerimizin imkanı olsa o borcu öder cezaevinden çıkartırız ancak bizim de ekonomimiz durumumuz iyi değil. Babam cezaevinde ölürse ben de burada kahrımdan ölürüm. Ona bir şey olursa ben yaşayamam. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda yardım istiyorum. Ne olur bize de yardım etsin. O herkese yardım ediyor" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

(İHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:51

İLGİLİ HABERLER