Medya
  • 1.7.2009 00:28

GÖRÜŞMEYİ KİM SIZDIRDI?..

Millete komplo belgesinin yankıları sürerken, darbeci askerlere sivil mahkemenin yolunu açan düzenleme gündeme bomba gibi düştü. Bu tartışmaların gölgesinde gerçekleşecek MGK öncesinde Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Başbuğ kritik zirvede bir araya geldi.

CEP TELEFONLARI DEVRE DIŞI

İkili arasındaki görüşme 1 buçuk saatten fazla sürdü. Bu esnada muhtemel bir dinlemeye karşı frekans karıştırıcılar devreye sokuldu ve görüşmenin gerçekleştiği Başbakanlık Binası'nın etrafında bile cep telefonu ile görüşme yapılamadı. Görüşmenin ardından ise ne Erdoğan'dan ne de Başbuğ'dan herhangi bir açıklama gelmedi.

NELER KONUŞTULAR?

Herkes görüşmede son günlerin tartışmalı konularının masaya yatırıldığını tahmin ediyordu. Ancak bu durum bir tahminden öteye geçemedi. Fakat Hürriyet Gazetesi, ikili arasındaki görüşmenin detaylarını adeta kelime kelime manşetine taşıdı.

Gazetenin haberine göre görüşmede Başbuğ Erdoğan'a, millete komplo belgesinin kendileri ile bir ilgisi olmadığını söyledi. Ardında da "Darbeye yeltenen olursa, cezasını ben veririm" diyerek Başbakan'a teminat verdi. Gazetenin bir diğer iddiasına göre Orgeneral Başbuğ, askere sivil yargı yolunun açılmasından kurumsal olarak rahatsız olduklarını iletti.

BİLGİ NASIL SIZDI?

Bu haber gazetenin iki köşe yazarı tarafından kaleme alındı. Şimdi konuşulan konu ise haberin doğruluğundan çok bu bilgiyi kimin, nasıl sızdırdığı. Bu noktada akla gelen 2 ihtimal var.

ERDOĞAN MI?

İlk ihtimal görüşmenin ayrıntılarının Başbakan Erdoğan'dan edinilmiş olması. Ancak Erdoğan daha önce emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Dolmabahçe'de bir görüşme yapmış, bu görüşmeyle ilgili tek bir kelime bile konuşmamıştı. Konuşmama kararlığını da "Bu görüşmede konuşulanlar benimle mezara gidecek" diyerek göstermişti.

Erdoğan, görüşmeden sonra Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı. Erdoğan'ın görüşmeyi kabineye anlatması ve bilginin bakanlardan çıkmış olması ihtimali de zayıf görünüyor. Çünkü, Başbakan MGK ve Bakanlar Kurulu bilgilerinin basına sızdırılmasından son derece rahatsız oluyor. Daha önce benzer bir olayda Başbakan "isimlerini söyleyin, hepsini kapıya koyayım" diyerek kabineye mesaj vermişti.



İkinci ihtimal bilginin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'dan çıkmış olması. Başbuğ, Erdoğanla görüştükten sonra önce Kuvvet Komutanları ve Genelkurmay 2. Başkanı ile toplu bir görüşme yaptı. Ardından da MİT Müsteşarı Emre Taner ile bir araya geldi. Başbuğ'un bu toplantılarda Erdoğan ile görüşmesinin detaylarını anlatıp anlatmadığı da tam bir muamma.



Haberin doğruluğu durumunda, bilginin görüşmede bulunan iki isimden birinden çıktığı kesin. Ancak haberin doğru olmaması durumunda tek bir ihtimal var. Görüşmenin detaylarını kimse sızdırmadıysa haberi yapanlar kafa kafaya verdi ve düşündüklerini gerçekmiş gibi yazdı. (samanyolu)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:34

İLGİLİ HABERLER