Spor
  • 14.5.2013 01:46

Gözlemciden Çakır'a süper not!..


“Bunlar nasıl insanlar? Çok sayıda derbi maça çıktım ancak böylesi ile karşılaşmadım. Yaşananların sorumlusu tamamen hakem Çakır. Volkan Demirel’e bir hareketinden sonra ‘Sen ne yapıyorsun’ dedim, o ise bana ‘Sen karışma, kendi işine bak. Burası Türkiye’ cevabını verdi.”

DÜNYANIN sayılı golcülerinden biri olan ve Chelsea kariyerinde kazanmadık kupa bırakmayan Fildişili Didier Drogba da F.Bahçe-G.Saray derbisinin ardından Türk futboluna isyan etti. Mücadele öncesindeki gerilim, ısınma sırasında patlayan ses bombaları ve 90 dakika içindeki kavgaların maçın ardından da devam etmesi Fildişili oyuncuyu sonunda “Nereye geldim ben” dedirtti.
35 yaşındaki oyuncu maç boyunca F.Bahçe file bekçisi Volkan Demirel ile atışırken iş itişmeye kadar vardı. Florya’ya dönen golcü, takım arkadaşlarına dert yanarken, “Bunlar nasıl insanlar? Hayatımda böyle maç, böyle taraftar görmedim. Çok sayıda derbi maça çıktım ancak böylesi yok! Bu yaşananların sorumlusu tamamen hakem Cüneyt Çakır.

‘ARTIK ANLAMSIZ’
MAÇIN başında Volkan’a bir şeyler söyledim. O ise garip bir şekilde hemen fiziksel tepki gösterdi. Ona “Sen ne yapıyorsun?” diye sordum o da bana “Sen karışma, kendi işine bak. Burası Türkiye” diyerek itti.
Ancak tartıştığı kişi benim milli takımdan kardeşim Emmanuel Eboue’ydi. Şaşırdım. Maç içinde yaşananları konuşmak bile artık anlamsız” ifadelerini kullanan Fildişili oyuncu kariyerindeki ilk F.Bahçe-G.Saray derbisi ile birlikte ‘Türkiye gerçeğini’ de anlamış oldu!

Çakır’ın notu: 8.3

2-1 F.Bahçe’nin üstünlüğüyle tamamlanan maç sonu iki camia da hakem hatalarından yakınsa da derbide gözlemci olarak görev yapan Abdurrahman Arıcı, bu görüşe katılmıyor. Avrupa’daki gururumuza 8.3 veren Arıcı hazırladığı raporda “Her iki takım oyuncuları da hakeme yardımcı olmadı. Kendilerini sürekli yere atıp, onun işini zorlaştırdılar. Webo’nun golünde de hakem takdir hakkını doğru kullandı” yazıp tartışmalara son noktayı koydu.

VERİMLİ PERFORMANS
8.3’LÜK notun kural kitapçığındaki karşılığı ise şu: “Hakem maçı standart beklentilere uygun yönetti. İyi bir yönetim, verimli bir performans. Hakem bir sonraki hafta oynanacak karşılaşmaya hazır.”

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:21

İLGİLİ HABERLER