Gündem
  • 30.11.2007 02:24

GÖZLER ÇANKAYA'DA: GÜL BU KEZ DE ŞERH KOYACAK MI!..

Toplantıda, tehdit değerlendirmeleri gözden geçirilirken, terörle mücadele, bölgesel konular ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları konusunda geniş kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Şura, disiplinsizlik nedeniyle Silahlı Kuvvetler’le ilişiği kesilecek personelin durumlarını da ele aldı.

Şimdi gözler, başbakanlığı döneminde şura kararlarına şerh koyan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, yarın önüne gelecek kararlar için aynı tavrı gösterip göstermeyeceğinde.

Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura toplantısına, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kuvvet komutanları ile orgeneral ve oramiraller katıldı.

Toplantıya öğle saatlerinde ara veren şura üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti. Şurada, tehdit değerlendirmeleri gözden geçirilirken, terörle mücadele, bölgesel konular ve türk silahlı kuvvetlerinin ihtiyaçları değerlendirildi. Disiplinsizlik nedeniyle silahlı kuvvetlerden ilişiği kesilecek personelin durumlarını da ele aldı.

Bu yılki Şurayı önemli kılan ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ilk kez onay makamında oturuyor olması.

Gül, başbakanlığı döneminde aralarında irticai faaliyette bulunanların da olduğu ihraç dosyalarına muhalefet şerhi koymuştu. Gül’ün bu tavrını Tayyip Erdoğan da başbakanlığı döneminde sürdürdü. AK Parti hükümetlerinin şerh gerekçeleri, şura kararlarına yargı yolunun kapatılması olarak gösterilmişti.

Şimdi gözler, Cumhurbaşkanı Gül’ün bu tavrını sürdürüp sürdürmeyeceğinde. Cumhurbaşkanı’nın onayı olmadan şura kararları yürürlüğe girmediği için Abdullah Gül’ün şerh koyarak kararları imzalaması gibi bir seçeneğinin olmadığı belirtiliyor.
Şura kararları, bugün öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı’nın onayına unulacak.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER