Asayiş
  • 17.1.2014 00:17

Gözü dönmüş doktor, sekretere tecavüz etti

RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıbbi sekreter olarak görev yapan 35 yaşındaki A.D.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla hakkında 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 30 yaşındaki doktor Y.Y., hakim karşısına çıktı.

Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuksuz yargılanan doktor Y.Y. ile avukatı Ateş Hatinoğlu, tıbbi sekreter A.D. ile avukatı Eren Keskin hazır bulundu. Avukat Keskin, duruşmada, doktor Y.Y.’nin, müvekkili A.D.'nin nöbeti sırasında hastane hattından arayarak konuşmak istediğini ileri sürüp, şu iddialarda bulundu:

“Müvekkilim telefonu yüzüne kapattı. Ancak, şüpheli sürekli aramaya devam etti. Sonunda müvekkilim, 'Beni zor durumda bırakıyorsun. Eğer buraya gelirsen güvenliği çağırırım' dedi ve telefonu kapattı. Bir süre sonra Y.Y. müvekkilimin bulunduğu odanın kapısını çaldı. Kapıyı aralayan müvekkilim, 'Kameralar var, defol git' diyerek kapıyı kapatmaya çalıştı. Ancak Y.Y. kapıyı açtı ve güvenliği çağırmak isteyen müvekkilimin elinden cep telefonunu aldı. Ardından da zor kullanarak tecavüz etti. Korku içindeki müvekkilim olaydan sonra da büyük bir travma yaşadı."

Doktor Y.Y. ise suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, A.D. ile ilgili sunulan, 'Cinsel saldırı olayına bağlı travma sonrası stres bozukluğu' raporunun İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan istenmesine karar vererek davayı 16 Mart'a erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Hastanede tıbbı sekreter A.D., evlilik vaadinde bulunan evli doktor Y.Y. ile yaklaşık bir yıl önce görüşmeye başladı. Ancak doktor Y.Y. eşinden ayrılmayınca, A.D. ilişkiyi bitirmek istedi. İddiaya göre, geçen yıl 8 Ağustos'ta hastanede nöbetçi olan doktor Y.Y., gece nöbetinde olan A.D.’nın bulunduğu odaya zorla girerek tecavüz etti.

Olayın ardından A.D., İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı bölümüne başvurarak, 'Cinsel saldırı olayına bağlı travma sonrası stres bozukluğu' yaşadığı yönünde rapor aldı.

Avukat Eren Keskin de, doktor Y.Y. hakkında Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonucunda, tutuksuz doktor Y.Y. hakkında Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde tecavüz suçlamasıyla 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:26

İLGİLİ HABERLER