Gündem
  • 17.9.2013 14:05

Gözyaşları içinde bakandan yardım istedi

Eskişehir'de, deri hastalığı nedeniyle okula devam edemeyen ilköğretim öğrencisi Elif Sultan Karabayır, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan yardım istedi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Bakan Avcı, Eskişehir'de şeker fabrikasının 80. üretim kampanyası açılışına katıldı. Tören esnasında protokolden oturan Avcı'nın yanına yaklaşan küçük kız ağlayarak, 'Okula gitmek istiyorum, ama yüzümdeki yaralardan dolayı okula gidemiyorum' diyerek yardım istedi. Avcı da, 12 yaşındaki ilköğretim öğrencisine, 'Biz durumunla ilgileneceğiz, sen merak etme okula da gideceksin' dedi.

ÇOK MUTLU OLDUM

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elif Sultan Karabayır, "Bu deri rahatsızlığım doğduktan sonra oldu. Rahatsızlığım nedeniyle okula gidemiyorum, Bakanımızdan okula gitmeyi istedim. Şuanda okula bir gün gitsem 3 gün evde yatıyorum, yaralarımdan dolayı. Bakanımızda ilgileneceğiz dedi ama. Ben çok mutlu oldum" diye konuştu.

Küçük kızın babası Osman Karabayır ise, kızındaki hastalığın şuanda tedavisi bulunmadığını belirterek, "Kızım rahatsızlığı doğuştan 15 gün sonra başladı. Edimermolizbillizu hastalığı diyorlar buna, her 3 ayda bir Ankara tıpta falan ameliyatlarımız var. Bu şekildeki hastaların boğazından daralma oluyor ve yemek yerken takılıyor. Her 3 ayda bir açılıyor. Sonra İngiltere'den çocuğa özel giysiler geldi. Ankara tıp da yara örtüsü veriyor.

SGK KARŞILAMIYOR

Ben asgari ücretle Odunpazarı'nda park bahçelerde 11 aylık işçiyim. Çocuğumun tedavisi için gerekli olanları ben çalışıyorum diye SGK karşılamıyor. Bu yara örtüsü dediğimiz malzeme de 400 lira falanmış, zaten burada da yokmuş, Ankara'dan temin ediliyor. Sağ olsun bir sefer hayırseverin birisi alıverdi, bir daha da yara örtüsü bile almaya gücümüz yetmedi. Bakandan istediğimiz de Elif'in okula gitmesiydi" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:59

İLGİLİ HABERLER