Yaşam
  • 31.1.2014 21:28

Grup seks yaktı

İtalya'da İngiliz Mereith Kercher'i öldürmekten yargılanan Amerikalı Amanda Knox, suçlu bulunmasının ardından kararı "adaletsiz olarak" tanımladı, üzüntü duyduğunu ve korktuğunu belirtti.


ABD’nin Seattle kentinden yaptığı açıklamada Knox, "Bu adaletsiz karardan dolayı üzgünüm ve korkuyorum. Bir önceki duruşmada suçsuz bulunmuştum ve İtalyan adalet sisteminden daha iyisini bekliyordum" dedi.

Öldürülen, Knox’un İtalya’daki ev arkadaşı Meredith Kercher’ın ailesi ise gerçeği öğrenme sürecinin devam ettiğini ve Meredith’e ne olduğunu asla öğrenemeyebileceklerini ifade etti.

Davanın diğer sanığı olan Knox’un eski erkek arkadaşı Raffaele Sollecito’nun, kararın ardından İtalya sınırında yakalandığı bildirildi. Mahkeme Raffaele Sollecito’nun pasaportunu teslim etmesini istemişti.

ABD'de yayınlanan ünlü sabah programı "Good Morning America"ya konuk olan Knox, bu kararı beklemediğini söyledi. Asla kendi rızasıyla geri dönmeyeceğini söyleyen Knox, kararı değiştirmek için sonuna kadar savaşacağını da sözlerine ekledi.

İtalya’da 2007’de Meredith Kercher’i öldürmekten yargılanıp ceza alan ve daha sonra aklanan Amanda Knox ve eski erkek arkadaşı Raffaele Sollecito, temyiz yargılamasında suçlu bulunmuştu.

Perugia kentinde 2007’de katil zanlısı olarak İtalya’da hakim karşısına çıkan Knox ve İtalyan Sollecito, 2009’da "uyuşturucu madde etkisiyle cinsel saldırı" suçundan mahkum olmuş, uluslararası medyada geniş yankı bulan, hatta filme konu olan davada Knox ve Sollecito, yargılandıktan sonra 2011’de serbest bırakılmıştı.

Meredith Kercher cinayetinin baş zanlısı olarak 4 yıl boyunca İtalya’da cezaevinde tutulan Knox, Temyiz Mahkemesi’nin hakkındaki 26 yıl hapis kararını bozmasının ardından ülkesine dönmüştü.

Floransa’da dün yapılan ve 12 saat süren mahkemede, Knox ve Sollecito hakkındaki temyiz kararları geri çevrilmişti. Savcılar, Knox için 28.5, Sollecito için 25 yıl hapis cezası istiyor.

Seattle’da yaşayan 26 yaşındaki Knox, suçu reddederek mahkemeye İtalya’ya dönmek istememe nedenlerinin yazılı olduğu elektronik posta göndermişti.
 

posta

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:01

İLGİLİ HABERLER