Spor
  • 4.3.2009 00:00

'G.SARAY AVRUPANIN EN İYİ TAKIMLARINDAN BİRİ...'

Yine de maçı 1-0 kazanacaklarına inandığını ifade eden Beiersdorfer, ''Galatasaray ve Hamburg aynı seviyede bir takım. Zor bir maç olacak. Dünya ve Avrupa kupası şampiyonluk maçlarında olduğu gibi dostluk ortamında bir maç sergilenmesini diliyorum'' dedi. Beiersdorfer, Türk eşi Olcay ve babası Oruç Yağbasan ile birlikte evinde çeşitli konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

İstanbul'a büyük bir hayranlık duyduğunu, Galatasaraylı oyuncu Arda'nın iyi bir oyuncu olduğuna inandığını belirten Beiersdorfer, ''Arda'nın çok etkili bir oyun tarzı var. İyi bir oyunculuğunun yanı sıra sempatik de bir futbolcu'' diye konuştu. Galatasaray-Bordeaux maçının zorlu bir maç olduğunu ve Galatasaray'ın iyi bir performans gösterdiğini ifade eden Beiersdorfer, ''Bazı sakatlıklara, hatta teknik direktörün oyuncuların yerini değiştirmesine rağmen Galatasaray oyuncuları kendi yaratıcılıklarıyla başarılı bir futbol maçı sergilediler'' değerlendirmesini yaptı. Beiersdorfer, Hamburg-Galatasaray karşılaşması öncesinde, ''Galatasaray dünyanın en iyi takımlarından biri. Ancak gönlüm Hamburger'tan yana. Bu maçı alacağımıza inanıyorum. Kazanan biz olacağız. Bu maçla umarım ırkçılığa karşı da bir adım atmış oluruz'' dedi.

TÜRKİYE VE İSTANBUL HAYRANI
Koyu bir İstanbul ve Türkiye hayranı olan Beiersdorfer, Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep, İzmir, Adana, Belek gibi hemen hemen Türkiye'nin çoğu yerini dolaştığını belirterek, Türk kültürüne duyduğu yakınlık kadar Türk mutfağını da lezzetli bulduğunu, mantı, bulgur pilavı ve içli köfteyi çok sevdiğini ifade etti. Eşi Olcay ile 2002 yılında Hamburg'un St. Pauli semtinde Yağbasan ailesine ait olan ''Mr. Kebab'' adlı restoranda tanıştığını kaydeden Beiersdorfer, ''Hamburg'un St. Pauli semtinde uzun yıllar oturdum. 'Mr. Kebab' restoranına sık sık karnımı doyurmaya giderdim. Orada Olcay'ı gördüm ve kendisinden çok etkilendim. İlk gördüğümde birbirimize aşık olduk. Sonra birbirimizi daha yakından tanıdık. 2006 yılında da evlenmeye karar verdik. Hamburg'ta hem Türk, hem Alman usulüne göre aileler arasında düğün yaptık'' dedi.

Hamburg Üniversitesi Sosyal Pedagoji bölümünü bitirdikten sonra bir süre aile restoranını işleten Olcay Beiersdorfer de lokantanın yanı sıra 9 yıl boyunca Hamburg'un Rothenburgsort semtindeki gençlik evinde çocuk ve gençler ile birlikte çalıştığını ifade ederek, evlendikten sonra işini bıraktığını söyledi. Hamburg'nin daha önceleri tutucu bir takım olduğunu belirten Olcay Beiersdorfer, ''Taraftarları daha çok aşırı milliyetçilerden oluşuyordu. Ancak eşimin futbol şubesi sorumlusu olmasından sonra benim bakış açım değişti. Almanya genelinde şu an Hamburg'u destekleyen çok sayıda farklı kültür ve milliyetlere sahip taraftarlar var. O günden bugüne Hamburg'u destekliyorum'' şeklinde konuştu.

Beiersdorfer, kalbinin bir köşesini her ne kadar Galatasaray'a ayırdıysa da bu karşılaşmada Hamburg'tan yana tavır koyacağını sözlerine ekledi. Olcay Beiersdorfer'in Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun Disiplin Kurulu eski Başkanı olan ve Hamburg Alevi Kültür Merkezi'nin de kurucuları arasında yer alan babası Oruç Yağbasan ise kendisinin ve ailesinin Galatasaraylı olduğunu, ancak bu maçta hem Hamburg'u, hem de Galatasaray'ı destekleyeceğini ifade etti.

Yağbasan, ''Adnan Polat'ın başkanlığa gelmesiyle Galatasaray'a olan tutkum daha da arttı. Galatasaray taraftarlarının demokrat olduğu kanaatindeyim. Elbette fanatik değilim. İyi oynayan kazansın. Ailede herkes Galatasaraylı. Hamburg da Almanya'da çok güçlü bir takım. Gönlüm razı olmasa da maçı bence 2-1 Hamburg alacak. Türkiye'de ise Galatasaray taraftarlarının baskın geleceğine inanıyorum'' dedi. Kendisinin de Türkiye'de bir süre Kahramanmaraşspor'da oynadığını, hatta milli güreşçiler arasında yer aldığını kaydeden Yağbasan, ''Hamburg'un St. Pauli semtinde 22 yıldan bu yana 'Mr. Kebab' restoranını işletiyorum. Hamburg farklı kültürlerin iç içe yaşadığı renkli bir kent. Ne olursa olsun barışın, dostluğun, kardeşliğin bu maçta üstün geleceğine inanıyorum. Bu maçla Galatasaray Türkiye ile Avrupa arasında bir köprü kuracak'' şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:36

İLGİLİ HABERLER