Spor
  • 17.7.2009 00:00

G.SARAY AZ DAHA BAŞINA KAZAK ÖRÜYORDU!..

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında zayıf rakibi Tobol karşısında bekleneni veremedi, pozisyon bile bulamadığı maçı 1-1'lik beraberlikle tamamlayıp turu İstanbul'a bıraktı !..
Teknik Direktör Rijkaard'ın sürpriz bir şekilde Arda ve Baros'tan yoksun sahaya sürdüğü sarı kırmızılılar, daha maçın 2. dakikasında yenik duruma düştü. Zayıf rakibi önünde pozisyon bile bulmakta zorlanan Galatasaray'da ikinci yarının başında Arda ve Baros oyuna dahil oldu. Çek yıldızın golü maçın skorunu belirledi: 1-1

Avrupa macerasına Orta Asya'dan başlayan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk karşılaşmasında Kazakistan'ın Tobol takımına konuk oldu. Galatasaray maça sürpriz bir 11 ile çıktı !.. Teknik Direktör Rijkaard, zayıf rakipleri karşısında Arda ve Baros'u ilk 11'e almadı !.. Sarı kırmızılılar maça Orkun, Sabri, Gökhan Zan, Servet, Alparslan,Barış, Mustafa Sarp, Ayhan, Aydın, Yaser, Erhan 11'i ile başladı...

Galatasaray, ilk yarı boyunca rakip kalede etkili olamadı. Kazak ekibi, maçın hemen başında bulduğu golle moral kazanırken, Galatasaray, geliştirdiği ataklarda pozisyon üretemedi. Gol sonrasında sahasına kapanan ve ani ataklarla gol arayan evsahibi takım, Türk ekibine de ilk yarı boyunca gol şansı tanımadı. Galatasaray, maçın kontrolünü elinde tutsa da mücadelede net bir gol pozisyonu yakalayamadı.

Galatasaray, ikinci yarıya Arda ve Baros'u alarak başladı. Bu iki oyuncunun girişiyle sarı-kırmızılılar hücumlarda daha etkili olmaya başlarken, 57. dakikada Çek oyuncu Baros'un ayağından golü buldu. Galatasaraylı futbolcular, golün ardından daha fazla atak geliştirmelerine karşın net bir pozisyona giremediler. Evsahibi Kazak takımı ise yediği golden sonra biraz daha fazla hücuma çıkarken, uzaktan attığı şutlarla etkili olmaya çalıştı. Son bölümlerde her iki takım da sonuca razı bir görünüm çizerken, Türk temsilcisi ikinci maç öncesinde 1-1'lik skorla avantaj sağladı.

TOBOL: 1 - GALATASARAY: 1
STAT: Tcentralny
HAKEMLER: Libor Kovarik, Krystof Mencl, Tomas Kovarik (Çek Cumhuriyeti)

TOBOL: Petukhov, Mukanov, Cheliadzinski, Yakovlev, Irishmetov, Skarykh, Kharabara, Nurgaliyev (Dk. 70 Baltiev), Bayramov (Dk. 90 Alekperzade), Zhumaskaliyev (Dk. 83 Dimitrov), Golban

GALATASARAY: Orkun, Sabri, Servet, Gökhan, Alpaslan, Barış (Dk. 46 Arda), Mustafa, Ayhan, Aydın (Dk. 75 Uğur), Erhan (Dk. 46 Baros), Yaser

GOLLER: Dk. 2 Zhumaskaliyev(Tobol), Dk. 57 Baros(Galatasaray)

SARI KARTLAR: Dk. 13 Muhanov, Dk. 38 Nurgaliyev, Dk. 90+1 Irishmetov(Tobol), Dk. 39 Mustafa, Dk. 61 Aydın, Dk. 67 Alparslan(Galatasaray)

KIRMIZI KART: Dk. 72 Alparslan(Galatasaray)

İLK YARIDAN DAKİKALAR
GOL 2. dakikada gelişen evsahibi takım atağında, Nurgaliyev'in sağ taraftan penaltı noktası üzerine gönderdiği topla buluşan Zhumaskaliyev'in plase vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Orkun'un bakışları arasında ağlarla buluştu: 1-0

4. dakikada Sabri'nin sağ kanattan kullandığı köşe atışında altıpas içinde iyi yükselen Mustafa'nın kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

15. dakikada Gökhan'ın uzun pasıyla ceza alanının içinde topla buluşan Servet'in cılız vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Petukhov'un ellerinde kaldı.

Mücadelenin 45. dakikasında 4. hakem, ilk yarının 2 dakikalık uzatma bölümü için tabelayı kaldırdı. O anda maçın orta hakemi Kovarik, stadın ışıklandırmasındaki sorun nedeniyle karşılaşmayı durdurdu. Yaklaşık 7 dakikalık bir aradan sonra mücadele kaldığı yerden yeniden başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, evsahibi Tobol'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
53. dakikada yaklaşık 25 metreden Skorykh'in çok sert şutunda, top az farkla üstten dışarıya gitti.

GOL 57. dakikada Sabri'nin sol taraftan kullandığı köşe atışında, altıpas içindeki Baros topu ağlarla buluşturdu ve eşitliği sağladı: 1-1

89. dakikada ceza alanı içindeki Golban, kafayla topu ceza yayı üzerindeki Bayramov'a indirdi. Bu futbolcunun sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

90+2. dakikada, ceza alanında topu önünde bulan Gökhan, pasını Yaser'e aktardı. Bu futbolcunun sert vuruşunda meşin yuvarlak farklı bir biçimde yandan dışarıya çıktı.

Karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR...
Galatasaray'da teknik direktörlük görevini üstlenen ünlü Hollandalı çalıştırıcı, takımıyla ilk resmi maçına Kazakistan'da çıkmış oldu. Galatasaray'da, birçok oyuncundan yoksun olarak çıkılan FC Tobol takımı karşısında Arda ve Baros yedek soyunduruldu. Yeni transfer olan Keita'nın yanısıra, Kewell, Franco, Nonda, Linderoth, Hakan Balta, Serkan Çalık ve Mehmet Topal gibi oyuncularını Tobol maçına getiremeyen sarı-kırmızılı takımda, ilk 11 de genç oyuncular Alpaslan ile Erhan şans buldu.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI
Dünyanın neresine giderse gitsin taraftarının desteğini hep arkasında bulan Galatasaray, Kostanay'da da bu özelliğini sürdürdü. Tobol takımının kenti olan Kostanay'da yaklaşık 30 Türk'ün yaşadığı öğrenilirken, sarı-kırmızılı yaklaşık 300 taraftar, kendilerine ayrılan bölümden takımlarını desteklediler. Biletlerin yaklaşık 8 lira ücretle satıldığı karşılaşmaya Kazak taraftarların da ilgisi yüksek oldu.

MAÇ GÜNÜ ÇALIŞMA
Teknik direktör Frank Rijkaard, sarı-kırmızılı takıma maç günü antrenman yaptırdı. Sarı-kırmızılı oyuncular, mücadelenin de yapıldığı Tcentralny Stadı'nda sabah saatlerinde bir ter idmanı yaparlarken, daha sonra otellerine dönerek, günün maça kadar kalan kısmını dinlenerek geçirdiler.

BASIN MENSUPLARI SIKINTI YAŞADI
Tobol-Galatasaray maçını izlemek üzere Kostanay kentine gelen Türk basın mensupları, Tcentralny Stadı'nda işlerini yapmakta büyük sıkıntı çekti. Basın mensupları, ilk önce Türk taraftarların olduğu tribün bölümüne karışık bir biçimde oturtulurlarken, herhangi bir elektrik bağlantısı dahi bulunmayan bu bölüme itiraz etmeleri üzerine daha sonra yerleri değiştirildi. Oldukça kısıtlı alana sahip ayrı bir yere alınan gazeteciler, burada da zor koşullar altında çalışmak zorunda kaldılar.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:14

İLGİLİ HABERLER