Spor
  • 2.9.2013 18:58

G.Saray bastırıyor

Galatasaray yönetimi bir süredir pazarlıklarda bulunduğu Portekizli genç yıldız Bruma'nın transferini bitirdi.

Ülkemizde düzenlenen U-20 Dünya Kupası'ında Portekiz Milli Takımı formasıyla önemli başarılara imza atan Bruma, teknik direktör Fatih Terim'in transfer listesine girmişti.

Kulübü Sporting Lizbon ile yaşadığı problem Portekiz Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu tarafından çözülen ve 1 yıl daha ülkesinde kalması gereken Bruma, Galatasaray'ın kendisine önerdiği yıllık 1 milyon 200 bin euroyu kabul etti ve kulüplerin kendi aralarındaki anlaşmasını bekledi.

Galatasaray yönetimi Bruma için görüşmelere başlandığını borsaya bildirirken, tarafların hafta sonunda prensip anlaşmasına vardığı ve resmi imzaların atılmasının beklendiği öğrenildi

Bruma'ya Ne Kadar Ödenecek?
Galatasaray, genç oyuncunun bonservisi için Portekiz kulübü Sporting Lizbon'a 12 milyon euro ödeyecek.

5 yıl sözleşme yapılan Bruma'ya ise yılda 1 milyon 200 bin euro ödenecek. Bruma'nın transfer işlemleri tamamlandıktan sonra Şampiyonlar Ligi maçlarında yer alabilmesi için 25 kişilik UEFA listesine de ismi bildirilecek.

Serdar İçin Son Hamle
Galatasaray yönetimi, Bruma transferinin ardından bir ismi daha listesine dahil etmek için yoğun uğraş veriyor.

Bursaspor'dan Serdar Aziz'i renklerine katmak isteyen sarı kırmızılı yönetim buna karşılık Kazım Kazım'ı isteyen Yeşil beyazlı kulüple pazarlığını sürdürüyor.

Sol bek hariç defansın her bölgesinde forma giyebilen Serdar Aziz'i yerli rotasyonunda kullanmak isteyen Galatasaray Yönetiminin yapılan teklifi beklediği belirtildi.

Aslan Süper Teklifi Reddetti
Öte yandan Galatasaray yönetimi Burak Yılmaz'ı isteyen Lazio'yu bir kez daha geri çevirdi ve bu transfer tamamen kapadı.

İtalyan Kulübü günlerdir süren pazarlıkta Burak Yılmaz'ın bonservisi için teklifini 15 milyon euro'ya kadar çıkardı. Ancak Lazio'nun bu süper teklifi de Galatasaray'dan karşılık bulmadı.

Bir yıl önce Trabzonspor'dan 5 milyon euroya transfer edilen Burak Yılmaz için Lazio'nun teklifini beğenmeyen Başkan Ünal aysal italyan kulübüne 'hayır' dedi.

Bu transfer gerçekleşse, Burak Yılmaz için ödenen 15 milyon euronun yüzde 25'i olan 3 milyon 750 bin euronun bonus olarak Trabzonspor'a verilecek olması ve aynı zamanda 6+0+4 kuralının ardından sarı kırmızılı ekibin yerli rotasyonda sıkıntı yaşaması, bu cazip teklifi geçersiz kıldı.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal geçen sezonun gol kralı olan Burak Yılmaz'ın 15 milyon euroya da satılmayacağını Lazio kulübüne kesin bir dille ifade etti ve bu gelişme üzerine de Lazio bu transferi kapattığını açıkladı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:20

İLGİLİ HABERLER