Spor
  • 16.9.2013 10:46

G.Saray bir adım önde!..

İki takımda kazanmak isteyecektir. Ancak problem çok. Son lig maçında hem Real Madrid hemde Galatasaray rakipleri ile berabere kalarak puan kaybettiler. Madrid’in Villareal deplasmanındaki oyunu kimseyi memnun etmedi. Bale li,Cristiano Ronaldo’lu Real geçen yıl ki hırsından çok uzak futbol oynuyor. Marcelo ve Xabi Alonso’nun sakatlıkları takımı etkilemiş. Modric eskisinden uzak futbol sergiliyor. En önemlisi Mesut’un gidişi takımdaki pas oranına dibe vurmuş. Ronaldo’nun da sakat sakat oynadığını hatırlatalım. Kalede Diago Lopez uzun süre sonra kalesinde yeniden iki gol gördü. Yediği gollerde de defansın hatası çoktu.Galatasaray karşılaşmasında İker Casillas’ın kaleyi koruyacağını hatırlatalım.

Tüm bu faktörler Galatasaray’ı bir adım öne çıkartıyor.Sarı kırmızılar, galibiyetlerde zorlanan,defans da açık veren,uyumu kaybetmiş,sakatlıklarla gücünden uzak,yeni bir sistemle boğuşan,Mesut’un gidişini hazmetmeye çalışan bir Real Madrid’i karşısında görecek.Kısacası,Galatasaray’ın galip gelmesi için her şey mevcut. Galatasaray Arena’da geçen yıl Real Madrid’e en formda olduğu dönemde 3 gol atmıştı. Dağınık bir görüntü çizen bu takıma karşı yine gol ve goller atar ve yine galip gelir.

Ortada bir sorun var.Galatasaray’ın form grafiği…Sarı kırmızılı takımda iyi bir görüntü çizmiyor. Aynen Real Madrid’de olduğu gibi ofansif futbolun tüm güzelliklerini ortaya koyan Galatasaray defansda büyük açıklar veriyor.Real Madrid Arena’dan çıkartacağı bir puana sevinir.Hesaplarını ona göre yaptı da diyebilirim. Çünkü Bernabeu’dan puan almak zor.Bir de Juventus deplasmanı var. Gruptan bu iki takımın favori olduğunu düşünürsek evdeki galibiyetin önemi de ortaya çıkar.

Ama ben tüm bunlara rağmen Galatasaray’ın bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Sarı kırmızılı takım şampiyonlar ligine galibiyetle başlayacaktır. Türkiye deplasmanları tüm Avrupalı takımlar için zor geçmiştir. Bu Real Madrid bile olsa…
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:01

İLGİLİ HABERLER