Spor
  • 26.8.2009 03:31

'G.SARAY BU GİDİŞLE GOL REKORU KIRAR!..'

Galatasaray ve F.Bahçe firesiz devam ediyor. Sizce hangi takım daha iyi?
YULA: Şu anda kim daha iyi sorusuna yanıt vermek mümkün değil. İkisi de iyi başladılar iyi gidiyorlar. Geçen sene her iki kulüp de tarihlerinin en ağır kayıplarını yaşadılar (7'şer mağlubiyet ile 9'ar beraberlik) ve ligi çok kötü bitirdiler. Bu yoklukta Beşiktaş şampiyon oldu. Camiasına ve taraftarını böylesine üzen iki büyük kulübün de sezon başında her konuda radikal önlemler alacağı belliydi. Yepyeni kadro, yeni teknik ekip ve yeni sağlık ekipleri... Perşembe'nin gelişi çarşamba'dan belliydi. Böyle de gidecek gibi görünüyor. Ligimiz iki büyüğün tekrar dönmesiyle gerçekten zevklendi ve şenlendi. F.Bahçe ve G.Saray'sız lig geçen sezon son 10 haftası ne kadar yavan geçti bir hatırlayalım ve bu sezona şükredilem. Umarım böyle devam eder.
GÜNEN: Her iki takımın da kadrosunda oyun sonucunu değiştirebilecek bir çok futbolcusu var. Yalnız şu an her ne kadar ligin 3. haftası girilirken istenilen sonuçları almasa da Beşiktaş'ın da geçen zamanda daha iyi bir takım olacağını söyleyebiliriz.

Diyarbakır'da meydana gelen olayları nasıl yorumluyorsunuz? Saha kapatma cezası ne kadar caydırıcı olabilir?
YULA: Bu olayların futboldan uzaktan yakından ilgisi olmadığını gördüm, duydum ve yaşadım. Diyarbakır'da inanılmaz derecede güzel ağırlandık. Vali, Belediye Başkanı ve Kulüp başkanı, şehir halkı, esnafı büyük bir misafirperverlik örneği gösterdiler. Takımı 1-0 galipken bu tür olayları çıkartmaları futboldan bir nebze bile anlamadıklarını gösteriyor. Kavga F.Bahçelilerle çıkmadı. Tribünde taş atanlar ve onları yuhalayanlar arasında çıktı. Tribün dışında ise provoke edenler ve halk arasında oldu. Maç bitiminde "Abi ne olur bunları dile getir, bunları yapanlar kesinlikle Diyarbakır'lı değiller dışarıdan gelmiş insanlar. Bizi de yakacaklar" diyorlardı. Federasyonun yerinde olsam 1 maç bile kapatmam. Ama burada kurallar işleyecek birşey diyemem. İnsaflı olmakta yarar var.
GÜNEN: Ne kadar konuşursak konuşalım. Türkiye'de bu olayların önünü alabilmemiz kolay değil. Saha kapatma cezaları yıllardır veriliyor. Ama değişen her hangi bir şey yok. Öncelikle toplum olarak nerde yanlış yapıyoruz bunu düşünmemiz gerekiyor. Futbol gün geçtikçe daha fazla fanatikleşen bir oyun haline geldiği düşüncesindeyim. Özellikle başta spor basını olmak üzere herkese bu konuda büyük sorumluluklar düşüyor.

G.Saray'ın maçlarında çok gol atmasında en önemli etken nedir? Rijkaard'ın bunda payı ne olabilir. G.Saray bu sezon F.Bahçe'nin 103 gollük rekorunu kırabilir mi?
YULA: Tabii her maç böyle giderse kırması mümkün. Galatasaray'ın ofansı futbolu iyi bilen teknik ayaklardan kurulu. Gole yakınlar. Burada kilidi açmak önemli. Yalnız savunmada da çok açık veriyorlar, kolay gol yerler. Gol yedikleri zaman çıkarmaları da kolay değil. İşte Denizli maçı, son saniyede kazanılan penaltıyla kilit açıldı. Kayseri'deki maçta ise rakibin kendi kalesinde attığı tuhaf golle kilit açıldı. Aslında her iki takım da sezona iyi başladı ama kendileri çok da ısıracak rakip henüz çıkmadı. (F.Bahçe'nin Süper Kupa'daki Beşiktaş maçı hariç)

Trabzonspor'da Broos sizce başarısız mı? Yönetim Belçikalı hocaya daha ne kadar katlanır?
GÜNEN: Bir başka ülkeden gelen ve ligini bilmeyen bir teknik adam için 3 haftalık süre içerisinde karar vermek son derece yanlış. Kaldı ki teknik adam değişimini sıkça yaptığınız zaman belirli bir istikrarlı yapıya ulaşabilmeniz de zor görünüyor. Broos için şu anda yorum yapabilmemiz için henüz çok erken olduğu düşüncesindeyim. Burada Broos'a yardımcı olabilecek hocaların daha etkin olmaları gerektiği kanısındayım.

Trabzonspor'daki sıkıntı ne? Kadrodaki zaaflar neler?
GÜNEN: Geçen sezonu göz önüne getirdiğimizde Trabzon'u başarılı kılan en büyük öge mücadele gücüydü. Bu sezon henüz 3 maç geçmesine rağmen böylesine bir anlayışı henüz görmedik. Kadronun genelini düşündüğümüzde Broos'un bu oynatmak istediği sistemi değiştirmesi gerektiği ortaya çıkar. Çünkü ileride merkez santrafor rölünü ne Umut ne de Gökhan yapabilir. Kaldı ki bu sistemde orta sahadan oyuncu eksiltme becerisi olan bir orta saha oyuncusu da yok. (Bu görevi belki Engin yapabilir.)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:31

İLGİLİ HABERLER