Spor
  • 30.4.2020 12:16

G.Saray'da 8 isimle yollar ayrılıyor

Galatasaray yönetimi, Fatih Terim'in isteği üzerine Mariano, Selçuk, Nagatomo, Diagne, Maicon, Babel, Seri ve Andone ile yollarını ayırma kararı aldı.

Galatasaray yönetimi, koronavirüsün futbol ekonomisine vurduğu darbe nedeniyle yeni bir tasarruf planı oluşturdu.

TRT Spor'un haberine göre; yönetim, sezon sonunda 8 oyuncu ile yollarını ayırarak ekonomik olarak rahatlamak istiyor.

SERİ VE ANDONE GÖNDERİLECEK

Koranvirüs sonrası Galatasaray'da mali tedbirler devam ediyor. Yönetim, sezon sonunda, yıllık ücretleri 130 milyon Türk lirasını bulan; Mariano, Selçuk, Nagatomo, Diagne, Maicon, Babel, Seri ve Andone ile yollarını ayırmayı planlıyor.

TERİM; BABEL, DİAGNE VE MAİCON'U KADRODA DÜŞÜNMÜYOR

Maliyet ve performans kriterleri sonucunda, sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Selçuk İnan, Mariano, Nagatomo'ya veda edilecek. Kiralandıkları kulüplerden geri dönecek Diagne, Babel, Maicon için gelecek teklifleri değerlendirmeyi düşünen yönetim, takımda kiralık olarak forma giyen Seri ve Andone ile de yollarını ayıracak.

Futbolcuların yapacağı maaş indirimiyle birlikte de futbol A takımının 68 milyon euro olan yıllık maaş bütçesinin, 50 milyon euronun altına çekilmesi hedefleniyor. Koronavirüs salgını sonrası mali açıdan dikkatli adımlar atmak isteyen Galatasaray, transfer politikasını da değiştirecek.

Yönetimin transferdeki ana kriteri ise bonservis. Sarı-kırmızılı kulüp, yeni sezonda sözleşmesi biten ya da kiralık olarak gelebilecek futbolcuları kadrosuna katacak.

Güncellenme Tarihi : 30.4.2020 11:19

İLGİLİ HABERLER