Spor
  • 1.7.2009 02:12

G.SARAY'DA MİLLİ FUTBOLCULAR AÇIĞI KAPATIYOR...

Bursaspor'dan Galatasaray'a transfer olan Mustafa Sarp, sarı-kırmızılı takıma görerek, hazmederek ve tecrübesiyle geldiğini söyledi.
Galatasaraylı futbolcular Mustafa Sarp ve Barış Özbek, takımın kamp yaptığı Şato Bilderber otelinde basın toplantısı düzenledi.
Mustafa Sarp, Galatasaray gibi bir camiaya şu anki yaşından daha erken gelmeyi hedeflediğini, ancak tecrübe kazanarak geldiği için daha avantajlı olduğunu ifade etti.
Sarp, büyük takımlarda tutunmanın zor olduğunu belirterek, "İyi kötü her şey yaşandı, tecrübeli denilecek 28 yaşındayım, tam da yaşındayım aslında. Bunun adı Türkiye'de tecrübe oluyor. 30 olduğunda yaşlı damgası vuruluyor. Bu yaşta gelmemin benim için daha büyük avantaj olduğunu düşünüyorum. Görerek, hazmederek, sindirerek geldim buralara" dedi.
Galatasaray'a transfer olduktan sonra yeni futbolcu havası hissetmediğini, aksine ortamın çok güzel olduğunu belirten sarı kırmızılı futbolcu, şöyle konuştu:
"Arkadaşlar bana kendilerinden biri gibi davrandılar. İnanılmaz güzel bir ortam var. Aile bağları güçlü olan, güven dolu bir ortam var. Daha yeni başladık çalışmalara. Daha fazla kendileri ile çalışma fırsat bulduk. Disiplinli çalışıyoruz. Çok da yeniyiz.
Rekabet hat safhada, vereceklerimizin veremeyeceklerimizin önemi var. Ben kendime güvenmesem gelmezdim. Maraton uzun, herkese şans gelecek. En son, orta ya da başta, önemli olan hazır olmak. Hocanın herkesi değerlendireceğini düşünüyorum. Bonservisi elinde olan bir oyuncuydum. Son 2 senedir Bursaspor'da iyi performans yakaladım. Büyük camiayı tercih ettiğim için pişman olmam, ama rekabeti ve en iyi oyuncuların olduğu takıma bilerek geldim."
Mustafa Sarp, teknik direktör Frank Rijkaard'ın kendi sistemi ile ilgili toplantılar yapmaya başladığını ifade ederek, "Hocamız, sistemle ilgili toplantılar yapmaya başladı. Muhtemelen üçlü orta saha sistemi ile oynatacak. Farklı sistemlerle çalıştık. Hoca ne itiyorsa buna ayak uydurmak zorundayım. Kendi stilim uymuyorsa, onun istediğine dönmek zorundayım. Zamanla bunu da göreceğiz" dedi.
Gelecek sezon takım içinde rekabetin daha çok olacağını bildiklerini dile getiren Galatasaray'ın gurbetçi futbolcusu Barış Özbek ise "Mustafa abi, Linderoth hepsi kaliteli futbolcular. Rekabet yükselince, bu, takıma iyi şekilde yansıyacak" şeklinde konuştu.
FIFA'nın milli futbolcular için getirdiği düzenlemenin sorulması üzerine Barış, "Milli takım olayı ile ilgili yeni kural çıktı. Bu beni sevindirdi. İki yıldır Galatasaray'da oynuyorum. Şimdi bana yine düşünme zamanı doğdu. Şu anda bir şey söyleyemem. Hocalarımız bize şans verirse, buna seviniriz" dedi.
Sarı kırmızılı oyuncu, Galatasaray'ın eski teknik direktörü Michael Skibbe'nin kendisini Bundesliga'ya transfer etmek istediğinin basında yer aldığının hatırlatılması üzerine ise "Resmi teklif geldi mi bilmiyorum. Benimle tabii ki kulüpler konuştu. İki-üç Bundesliga takımı istedi. Ama 2 sene burada mukavelem var. Bunu düşünmek istemiyorum. Burada mutluyum ve 2 senemi geçirmek istiyorum. Son Sivasspor maçında Skibbe bizimle idi. Beni beğendiğini hep söylüyordu. Almanya'ya takıma hoca olacağını da söylemişti. Bana bir şey demedi bu konuda" açıklamasını yaptı.
Özbek, teknik direktör Frank Rijkaard'ın dünyaca tanınmış bir hoca olduğuna işaret ederek, "Bize çok şey katacağını düşünüyoruz. Gerçekten idmanlar çok sık ve sıkı geçiyor, hiç durmuyoruz. Her an hareket halindeyiz. Kendimi iyi hissediyorum, bir iki hafta içinde iyi olacağımızı düşünüyorum. Hocamızla beraber bu yıl başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Geçen sezon gerçekten çok yaralar aldıklarını ifade eden Barış Özbek, "Hamburg maçı en önemlisiydi. Geçmiş sezon hakkında çok konuşmak istemiyoruz. Fenerbahçe Stadı'nda Kadıköy'de oynamak bizim için güzel olacaktı. Ön elemedeki rakibimiz kolay bir takım gibi gözüküyor. Ancak biz buna iyi hazırlanmak zorundayız. Kolay hatalar bizi zora sokabilir" dedi.
Galatasaray'ın kampında milli futbolcular açığı kapatıyor. Sarı-kırmızılı takımda sezonu geç açan oyuncular, dün ekstra sabah mesaisi yaptı.
Arda Turan, Milan Baros, Mehmet Topal, Ayhan Akman, Gökhan Zan, Sabri Sarıoğlu, Tobias Linderoth, Hakan Balta ve Emre Aşık'tan oluşan 9 futbolcu, sabah antrenmanında önce fizik kondisyon, daha sonra ise topla çalıştı.
Rahatsızlığı bulunan Emre Aşık, antrenmanı yarıda bırakırken, kaleciler de takımdan ayrı düz koşu yaptı. Emre'nin saçlarını üç numara tıraş ettirmesi dikkati çekti.
Teknik Direktör Rijkaard'ın bir önceki gün sıkı çalışan futbolcularını ödüllendirerek geç uyanma ve geç kahvaltı izni verdiği, kahvaltı sonrası takımı ikiye bölen Hollandalı teknik adamın, fitness çalışması yaptırdığı öğrenildi.
Galatasaray, hazırlık kampının ilk maçını yarın TSİ 20.00'de Almanya Üçüncü Futbol Ligi (Regionalliga) takımlarından FC Kleve ile yapacak. Sarı-kırmızılı ekibin, zayıf rakibine karşı gençlerden kurulu bir takımla maça çıkması bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:34

İLGİLİ HABERLER