Spor
  • 21.5.2013 11:21

G.Saray'dan ABD'de futbol akademisi

GALATASARAY, ABD'deki futbol akademisinin ikincisini Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles kentinde açtı.

Akademinin teknik direktör Fatih Terim için de ayrı bir önem taşıdığı belirtilirken, Futbolun, sporun evrenselliğini her fırsatta vurgulayan Terim'in, dünyanın öbür ucunda bile Galatasaray kültürü aşılayacak ve genç yeteneklerin kazanılmasını sağlayacak akademi için çok heyecanlı olduğu ifade edildi.

"ÖNCE AKADEMİK BAŞARI, SONRA FUTBOL"

Galatasaray'ın Los Angeles'daki futbol akademisinin teknik direktörlüğünü, Amerika'nın bayan futbolunda önde gelen üniversitesi USC'nin şampiyon hocası, Amerika Futbol Federasyonu A diploması sahibi Ercan Özdemir ve ekibi yapıyor. Özdemir, akademi ile ilgili olarak, "Öğrencilerimize hazırlamış olduğumuz teknik ve taktik bilgiler programları dışında spor ahlakı ve sporcu sağlığı ile ilgili temel dersler vereceğiz. Ayrıca okul zamanında öğrenciler, Galatasaray'ın Los Angeles'daki futbol akademisinde temel derslerine yardımcı olacak özel hocalardan dersler alıp, okullarında da akademik başarıda önemli yerlere gelecek. Amerika'da geçerli olan bu sistemi Galatasaray'ın Los Angeles'daki futbol akademisinde de uygulayacağız" diye konuştu.

GALATASARAY'IN LOS ANGELES'DAKİ FUTBOL AKADEMİSİNE BÜYÜK İLGİ

Los Angeles'da Latin ve Asyalı futbolseverler, Galatasaray'ın futbol akademisine büyük ilgi gösterdi. Akademinin haziran ayında başlatacağı Nortrighe ve Huntington Beach kampları için kayıtlar büyük bir ilgi gördü. Özellikle Galatasaray'ın Latin futbolseverler tarafından Amerika'da da yakından takip edilip tanınması, kayıtlara olan ilgiyi daha da artırdı.

Galatasaray Futbol Okulları Koordinatörü Selim Durmaz da Los Angeles'a gelerek, akademi sahasını, idari ofisleri ve öğrencilerin kamp yapacağı tesisleri gezdi ve buradaki imkanların Galatasaray'ın geleceği için önemli kapıları açacağını söyledi.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:09

İLGİLİ HABERLER