Spor
  • 30.6.2007 00:59

"G.SARAY'DAN FENER'E BİR FUTBOLCU GELSİN ARTIK"

MUHSİN YILMAZ
ORDU (İHA) - Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Selçuk Yula, Fenerbahçeliler Gecesi'ne katılmak üzere geldiği Fatsa'da önemli açıklamalarda bulundu.


Eşi Sema, kızı Nazlı ve Fenerbahçe Müze Müdürü Alp Bacıoğlu ve Fenerbahçe Tribün Lideri Alper Ütsek ile Bolaman sahilinde düzenlenen geceye katılan Selçuk Yula, basın mensuplarına Fenerbahçe'nin transfer gündemini değerlendirdi.

Yabancı transferleriyle ilgili geçen bazı isimlerin olduğunu belirten Selçuk Yula, "Geçen isimler var ama şu anda Fenerbahçe'nin eli kolu bağlı. Fenerbahçe yabancı transfer yapamaz, çünkü federasyon toplanmıyor. Fenerbahçe 1 aydır 'lütfen toplanın, karar alın' diyor ama
federasyon yetkilileri toplanmıyor. 2 gün önce toplanacaklardı ama yine ileri bir tarihe ertelediler. Bu iş atla deve değil ki, toplanacaksan bir an önce toplan. Şampiyonlar Ligi'nde diğer takımlarla eşit şartlarda mücadele etmek istiyorsan, diğer takımlarla aynı haklara sahip olmalısın. Git bana şampiyonlar ligi kupasını getir diyorsan Milan'ın, Barcelona'nın hakkı neyse Fenerbahçe'nin de hakkı aynı olacak. Onlar sınırsız yabancı oynatma hakkına sahipken, sen sınırlandırılırsan böyle başarı gelmez. Kalite derseniz Fenerbahçe bu kaliteyi getiriyor. Ortega'yı getiriyor, Anelka'yı getiriyor, Lugano Uruguay Milli Takımı'nın kaptanı, Appiah Gana Milli Takımı'nın kaptanı, Kezman Sırbistan'ın Kaptanı, Yapancıya sınırlama getirmeyi istemiyorsa bu federasyon Türk takımının Avrupa'da başarılı olmasını istemiyor demektir" dedi.


Ümit Karan'ın Fenerbahçe'ye transfer olacağına ilişkin çıkan haberleri değerlendiren Yula, "Feldkamp, Ümit Karan'ı bugün antrenmana almamış. Ateş olmayan yerden duman tütmezmiş. Galatasaray zaten fiyat indirimine de gitmiş. Futbolda aynı fiyat diye bir şey yok" diye konuştu.

 
Beşiktaş'a transfer olan Rüştü ve Mehmet Yozgatlı'nın Zico'nun raporu doğrultusunda gittiğini söyleyen Selçuk Yula, "Zico, Ümit, Serkan, Mehmet Yozgatlı ve Rüştü için 'ister kalır, ister gider' diye raporu vardı. O yüzden yönetim bu futbolcuların çok da üzerine düşmedi ve özgür tuttu. Bir Tuncay'ı ayrı tutuyorum burada. Tuncay'ın kalmasını çok istiyordum. Ben, Rüştü ve Yozgatlı'nın 'niye Beşiktaş'a gitti' diye söylemlere karşıyım. Bursaspor'a gitse daha mı önemli. Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye bir futbolcu gelsin artık, Türk futbolu bunları aşmalı. Mehmet Yozgatlı'ya çok güveniyordum, onun gitmesini istemeyenlerdendim. Çünkü onun futboluna çok güveniyordum ama Zico ile bir türlü yıldızı barışmadı. Rüştü sürpriz olmadı zaten Fenerbahçe'de 3. kaleci durumuna düşmüştü. Aldığım duyumlara göre Beşiktaş'a gitmeden önce Galatasaray ile de görüşmüş, Beşiktaş'tan daha fazla para almış. Hayırlı olsun. Ona da saygı duymak lazım. Çünkü herkes bunu iş için yapıyor" şeklinde konuştu.


Reberto Carlos'un yaşı için yapılan eleştirilere katılmadığını ifade eden Yula, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben sahada verilen performansa bakarım. Roberto Carlos'un bu sene Real Madrid'in şampiyonluğunda büyük rolü var. Fenerbahçe'ye gelince 1 ay önceki performansını unutacak hali yok. Bu transferi en çok Beşiktaş eleştirdi. Beşiktaş Roberto için 'bastonuyla gelsin' diye demeçler verdi ama 2 gün sonra Roberto Carlos'tan daha büyük yaştaki Rüştü'ye imza attırdılar. Bunlar da ülkemizin trajik görüntüleri.
Sahada yaş oynamaz".

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:47

İLGİLİ HABERLER