Spor
  • 29.7.2009 01:45

G.SARAY'I Tİ'YE ALAN BÜLENT UYGUN FENA BOZULDU!..

Sivas, Anderlecht'ten 5 yiyerek Şampiyonlar Ligi rüyasını kabusa çevirirken 'Asker' Bülent Uygun'un "5 yeriz, 6 yemeyiz" sözü 5 ay sonra gerçek oldu.

Bu Anderlecht iyi değil ise iyi bir Anderlecht her halde Sivasspor'u darmadağın ederdi. Sivasspor'da iskeleti meydana getiren kaburga çatlamış, takımın omurgası ve kolları kırık. Üstüne ayaklar da yere basamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Sivasspor için Şampiyonlar Ligi'nde bir üste çıkmak, hatta gruplara kalmak bir umuttu. Umudu yeşertmek için dün ortaya hiçbir şey koyamadılar. Futbolcular daha sahaya alışmadan ve streslerini yenemeden kalelerinde 3 gol görünce oyun disiplininden koptular. Mehmet Yıldız ve Sezer Badur'un yokluğu büyük kayıptı. Bu eksikler yüzünden teknik direktör Bülent Uygun, oyun şablonunu değiştirmek zorunda kaldı. Atılacak topları Ersen Martin, kafa ile aşırtacak, araya girecek futbolcular golü bulacaktı. Ancak Ersenli 45 dakikada bu planın yürüdüğünü hiç göremedik. Sivasspor'da bloklar arasında büyük kopukluklar da olunca Anderlecht istediği gibi oyunu yönlendirdi. Kanatları da iyi kullanan Belçika ekibi Sivas savunmasındaki hatalardan faydalanarak farklı bir galibiyet aldı.

İLK AŞKIN GÖZYAŞLARI
İlk aşklar hep tatlı başlardı. Ama Sivasspor'un Şampiyonlar Ligi aşkı iyi başlamadı. 17, 22 ve 76'ncı dakikalarda De Sutter, 32'nci dakikada Chatelle, 90'ncı dakikada Frutos'un golleri Sivasspor için aşkın gözyaşları oldu. Yiğidolarda Onur, Sedat, İbrahim Dağaşan ve ikinci yarıda oyuna giren Kamanan diğer arkadaşlarına göre ön plana çıktı. Sivasspor için tur çok uzaklarda. Ama lig yaklaştı. Bu tablo lige olumsuz yansırsa iki yıl üst üste alınan başarılar gölgede kalır.

TARİHTEN BİR YAPRAK
Sivasspor'un "Asker" lakaplı teknik direktörü Bülent Uygun, 2 Mart 2009'da katıldığı bir panelde "Takımınızın Avrupa'ya gitmesi halinde başarılı olamayacağı eleştirilerine ne diyorsunuz?" sorusuna "Elbette bizi eleştirmek isteyenler olacaktır. Ancak şunu söyleyeyim: Biz 5 yeriz, 7 yeriz ama 6 yemeyiz. 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz" diyerek Galatasaray'ın 6-0'lık Fenerbahçe, Beşiktaş'ın da 8-0'lık Liverpool yenilgilerine göndermede bulunmuştu.

İLGİNÇ SELAM
Anderlecht'in birinci ve dördüncü gollerini atan De Sutter, "asker" selamıyla Bülent Uygun'u hatırlattı. Sivasspor, Avrupa'da son üç maçını kaybederken kalesinde 10 gol gördü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER