Spor
  • 21.12.2007 08:50

G.SARAY'IN TURU GEÇMESİ TÜRKİYE'Yİ 10. SIRAYA YÜKSELTTİ

Galatasaray'ın UEFA Kupası'nda mucizevi şekilde gruptan bir üst tura çıkması, Türkiye'yi ülkeler sıralamasında 10'unculuğa yükseltti

Fener ve Cim Bom, Türkiye'yi ilk 12 içinde tutarsa kupalara katılan takım sayımız artacak. Üstelik lig şampiyonu Devler Ligi'ne direkt katılacak

Galatasaray'ın UEFA Kupası'nda Fransızlar'ın yardımıyla da olsa turu geçmesi Türkiye'nin önümüzdeki yıllar için yolunu açtı. Fenerbahçe'den sonra Cim Bom'un da turu geçmesiyle Türkiye ülkeler puanını 30.225'e yükselterek 10'unculuğa yükseldi.

İLK 12’YE KALMAK ÖNEMLİ

UEFA sıralamasında 10, 11 ve 12. sıralar, yeni statü gereği, kupalara katılan takımlar sayısının belirlenmesinde büyük önem taşıyor. Fenerbahçe ve Galatasaray kalan maçlarda toplayacakları puanlarla Türkiye'yi ilk 12 içinde tutarlarsa, 2009 sezonundan itibaren Avrupa kupalarına katılacak takım sayımız da 5'e yükselecek. Türkiye Süper Ligi'ni ilk sırada bitiren ekip Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılırken ikinci bitiren takım ön eleme maçı oynayacak. Türkiye Kupası galibi ile ligi 3 ve 4'üncü sırada bitirenler ise UEFA Kupası'na katılacak.

UEFA’nın ülkeler sıralamasına bakıldığında kupalardaki tüm takımları elenen Ukrayna'nın Türkiye'yi geçme şansı kalmadı. 29.625 puanı bulunan İskoçya Türkiye’yi zorlayabilir. İskoçlar geçse bile Türkiye 11. sıraya gerileyeceğinden statüsünde bir değişiklik olmaz. 25.500 puanlı Çek Cumhuriyeti, 25.450 puana sahip Belçika ve Avrupa mücadelesini çok takımla sürdürmesine rağmen 25.164 puanı bulunan Yunanistan'ın ise Türkiye ye yetişme şansı oldukça az.

9.’LUK ŞANSI DA VAR

Fenerbahçe ve Galatasaray bundan sonraki turları geçer ve en azından yarı finale adlarını yazdırırlarsa kupalarda iki takımı kalan Hollanda’yı yakalayıp 9'unculuğa yükselme şansımız mevcut. Çünkü Hollandalılar’ın alacağı her puan 6’ya, Türkiye’nin ise 4’e bölünecek. Bu da UEFA Kupası'na bir bilet daha anlamını taşıyor.

BU G.SARAY'A HERKES ASLAN

Bugünkü kurada en kolay rakipler bile UEFA maçlarında sapır sapır dökülen Aslan'a çok rahat diş geçirecek cinsten!

Sarı-Kırmızılı ekibin UEFA Kupası'nda çok rahat bir grupta olmasına rağmen tura adını büyük zorluklarla yazdırması ve Ali Sami Yen'de oynadığı iki maçta ancak bir beraberlik alabilmesi "Kim çıkarsa çıksın bu takımın işi zor. Galatasaray takım içi huzuru sağlayamaz, gerekli takviyeyi yapamazsa sonu hüsran olur. Bu takıma herkes Aslan" dedirtiyor. Galatasaray grubu 3. sırada bitirdiği için, diğer gruplarda ilk sırayı elde eden takımlardan biriyle eşleşecek. Sarı-Kırmızılılar’ın 3. turundaki muhtemel rakipleri arasında Bayern Münih, Bayer Leverkusen, Everton ve İspanya'nın Getafe takımları bulunuyor. Diğer olası rakipler ise Panathinaikos-Atletico Madrid, Villarreal-Fiorentina- AEK, Hamburg-Basel takımlarından biri olacak.

FENER'İ DEVLER BEKLİYOR

Grup maçlarının en başarılı Türk takımı F.Bahçe büyük bir olasılıkla İspanyol ve İngiliz futbolunun devlerinden biriyle eşleşecek

Devler Ligi'nde G Grubu'nu İtalya temsilcisi İnter'in ardından ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, diğer gruplarda ilk sırayı elde eden takımlardan biriyle eşleşecek. Bu sene gösterdiği performansla Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında en çok puan toplayan Türk takımı unvanını ele geçiren Fenerbahçe ikinci turdaki ilk maçı kendi sahasında, rövanşı deplasmanda oynayacak. Bu turda Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri arasında kupaların gedikli isimleri yer alıyor. Porto (Portekiz), Milan (İtalya), Real Madrid, Barcelona, Sevilla (İspanya), Manchester United ve Chelsea'den (İngiltere) biriyle eşleşecek olan Sarı-Lacivertliler, "Bundan sonra kimse için kolay rakip yok. Kiminle eşleşirsek eşleşelim adımızı çeyrek finale yazdırmak için elimizden geleni yapacağız" dediler.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:04

İLGİLİ HABERLER