Gündem
  • 31.8.2011 15:30

''GÜÇLÜ ORDU, GÜÇLÜ TÜRKİYE SLOGANI YANLIŞ''

Şahin, AK Parti Karabük İl Başkanlığının Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'ndaki bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, geçmiş 30 Ağustos bayramlarında kutlamaları Genelkurmay Başkanının kabul ettiğini, Türkiye'nin bugün bir ilkin daha yaşandığını söyledi. Anayasaya göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başkomutanının Cumhurbaşkanı olduğunu anlatan Şahin, şunları kaydetti:

“30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını başkomutan olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kabul edecektir, bu Türkiye'de ilktir. Ben sayın Cumhurbaşkanımızı
çok severim. Birlikte görev yaptık. Bu talebin Genelkurmay Başkanından geldiğini ifade ettiler. Keşke, (Ben de böyle bir talepte bulundum, başkomutan benim) deseydi daha şık olurdu. Bu yeni dönemin duruşuna çok daha uygun duruş olurdu diye değerlendiriyorum.”

Şahin, Genelkurmay'ın duvarında ve birçok kışlada “Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye” yazısının bulunduğuna dikkati çekerek, “(Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye) sloganını yanlış buluyorum, (Güçlü Türkiye, Güçlü Ordu) sloganı doğrudur. Türkiye güçlü olursa ordusu da güçlüdür. Bu yeni dönemde bu da düzeltilmelidir. TBMM'nin bir üyesi olarak bu sloganın değiştirilmesi gerektiğini söylüyorum. Gerçekten bu slogan doğru olsaydı, 27 Mayıs'tan sonra Türkiye kalkınmada çağ atlardı, 10 yıl geriye gitmiştir. Bu slogan doğru olsaydı, Türkiye 1980 yılından sonra da çağ atlardı” diye konuştu. (AA)

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:26

İLGİLİ HABERLER