Yaşam
  • 30.4.2006 11:20

GUİNNESS'E ADAY!.. HASTANEDE 39 YIL KALAN HASTA PASTA KESTİ

ORHAN AKIN - SUAT ARVAS
BURSA - Bursa Devlet Hastanesi'ne 1967 yılında astım ve diyabet teşhisi konularak yatırılan Abdullah Kozan, hastanede kalışının 39. yılını pasta keserek kutladı.
Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek olan hikayesini anlatırken gözleri dolan Abdullah Kozan, artık kendisini hastane personelinden biri gibi hissettiğini söyledi. Son bir yıl kadar hastanede temizlik personeline yardım ederek zamanını geçiren yaşlı adam, ilerleyen rahatsızlığı sebebiyle şimdi yataktan kalmakta bile zorluk çekiyor. Sürekli oksijene bağlı olarak yaşayan Kozan, her 3 ayda bir taburcu edilerek tekrar yatalak hasta olarak hastaneye kabul ediliyor.
Bursa'da 1967 yılında askerden geldiğinde baş ağrısı şikayetiyle İnegöl İlçe Devlet Hastanesi'ne giden Abdullah Kozan (61), astım teşhisi konularak Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada uzun süre tedavi gören Kozan, taburcu edilmesinden birkaç gün sonra tekrar rahatsızlanarak hastaneye geri dönmek zorunda kaldı. Anne ve babasının vefat etmesinden sonra kimsesi kalmayan Kozan'a, zamanın başhekimi Rüştü Burlu sahip çıkarak, kendisini dahiliye servisine yatırdı. Burada uzun yıllar tedavi gören Kozan, bazen temizlik hizmetlerine bazen de hastalara yardım etti. 3 ayda bir Emekli Sandığı'ndan aldığı maaşla temel ihtiyaçlarını karşılayan Kozan, hayırseverlerin verdiği bir televizyon ve bir radyoyla 39 yılını hastane çatısı altında geçirdi. Geçen 39 yılda 7 başhekim ve 468 doktor değiştiren Kozan, hastanede yatışının 39. yılını pasta keserek kutladı.
39 yılını geçirdiği hastane odasında, bağlı olduğu oksijen hortumunu çıkaran Kozan, personel tarafından hazırlanan pastanın üstündeki mumları üfleyerek söndürdü. Pastayı elleriyle kesen Kozan, çevresindeki hastane personeline de ikram etti.
54 yıllık hastanede 39 yıl kalarak kırılması zor bir rekora imza atan Kozan, Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girmek için müracaat ettiğini söyledi. Hastane personelinin hepsine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eden Kozan, verilen çiçekler karşısında duygulandı. Kozan, "Buradaki insanlar benim kardeşlerim, kızlarım, çocuklarım" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:29

İLGİLİ HABERLER