Gündem
  • 30.11.2004 19:30

GÜL: ''AB PRENSİPLERİNE UYMAZSA GÜVEN BUNALIMI OLUR''

LAHEY - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AB'nin Türkiye'ye tam üyelik müzakerelerinin başlatılması konusunda daha önce aldığı karar ve benimsediği ilkelere uymadığı takdirde, güven bunalımının ortaya çıkacağını belirtti ve bunun olmaması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyledi.
     Hollanda'nın Lahey kentinde devam eden Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi 18. Ortak Toplantısı'nda konuşan Gül, son iki gündür 17 Aralık zirvesine sunulacak taslak bir sonuç bildirisinden söz edildiğini anımsatarak, böyle bir metnin şimdiden kesinmiş gibi ele alınmasının doğru olmayacağını, 17 Aralık gününe kadar hala yapılacak çalışmalar ve görüşmeler bulunduğunu, bu bağlamda metin üzerinde değişikliklere gidilebileceğini söyledi.
     AB Konseyi'nin Türkiye konusunda alacağı kararın, kesinlikle tam üyelik perspektifini vermesi gerektiğini ve bunun koşula bağlanmasını istemediklerini tekrarlayan Gül, müzakere yapmış olmak için de bir müzakere süreci başlatılmasını istemediklerini, bunun şeffaf ve sürdürebilir olması gerektiğini vurguladı. Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER