Spor
  • 28.5.2010 16:04

GÜL: BİR OYLA KAÇMIŞ OLMASINA ÜZÜLDÜK

CENEVRE - Cenevre'deki Espace Hippomene Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda, EURO 2016'yı organize edecek ülkenin Fransa olacağının açıklanmasının ardından salondan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, ''Türkiye'nin Fransa ve İtalya ile yarışması ve bu noktaya gelmesi önemli. Bir oyla kaçmış. Ne yapalım hayırlı olsun'' dedi.
Adaylık sürecinde söz verilen yatırımların yapılacağına dikkati çeken Abdullah Gül, şöyle devam etti:
''Muhakkak ki futbol adına verilmiş bütün sözler zaten yapılacak. Türkiye'de zaten yapılıyor. Yeni otobanlar, hızlı trenler, yeni statlar, havaalanları... Bunlar sadece spor için değil Türk halkı için yapılıyordu. Türkiye'de olsaydı, futbol tarihinde iz bırakan bir şampiyonluk olurdu. 'Avrupa futbolunun buna ihtiyacı var' diye söyledim. Diğer ülkelerde daha önce yapılmıştı. Ama karar böyle, oylamayı böyle yaptılar. Arkadaşları tebrik ediyorum, Futbol Federasyonunu, bakanları, hükümeti... Çünkü her şeyin arkasında çok sağlam durdular. Hepimiz elimizden geleni yaptık. Yine de tebrik etmek lazım. Çünkü, Türkiye bu sınıfta yarışıyor artık, Türkiye'nin rakipleri ortada. Bunun 1 oyla kaçmış olmasına üzüldük.''
Gül, ''Devamlılık olacak mı? Federasyondan bu konuda talebiniz var mı?'' şeklindeki soru üzerine, ''Onu tabii değerlendirecekler. Otoritelerimiz karar verecek. Biz de ona göre hareket edeceğiz'' dedi.
Gül, ''Türkiye'nin AB üyesi olmamasıyla bu sonucun bir ilgili olabilir mi?'' sorusuna ise ''Hiç zannetmiyorum'' diye yanıt vardi.
Bir gazetecinin ''Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Türkiye'nin sunumunu izlemedi, siz tüm ülkelerin sunumunu izlediniz'' şeklindeki sözleri üzerine, ''Ne yapalım bunu da fair-play örneği olarak alırsınız'' yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 07:26

İLGİLİ HABERLER