Gündem
  • 31.3.2006 20:49

GÜL DANİMARKA DIŞİŞLERİ BAKANI'NA ROJ TV İÇİN SİTEM ETTİ

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Danimarka Dışişleri Bakanı Per Stig Möller'i telefonla arayarak, Danimarka'nın basına sağladığı hakların teröristler tarafından istismar edilmesine izin verilmemesini istedi.
     Görüşmede, terör örgütü PKK'nın AB'nin de terör listesinde yer aldığını hatırlatan Gül, terörün Türkiye'de on binlerce insanın hayatına mal olduğuna dikkati çekerek, ''Dolayısıyla çok hassas olduğumuz bir konu, halkımızın da çok hassas olduğu ve çok önem verdiği bir konu'' diye konuştu.
     Dışişleri Bakanı Gül, görüşmede Möller'e şunları söyledi:
     ''Bu son olayları da ROJ TV'nin, yayınları yoluyla organize ettiği ortaya çıktı. Ben de bu nedenle sizi arıyorum. Neredeyse dakika dakika, ROJ TV yayınları aracılığıyla bunlar yönetildi. Hatta cenaze töreninde çıkan olaylar dahi ROJ TV kanalıyla izlenebiliyordu. Sızan teröristlerin isimleri bile, bizim kendi güvenlik birimlerimiz ortaya çıkarmadan önce ROJ TV'de yayınlandı. Bütün bunlar ROJ TV'nin, bu terörist örgütün kanalı olduğunu ispatlayan şeyler. Kanal olmanın ötesinde, terörist faaliyetleri bu kanal yoluyla yönettikleri ortada. Bu bizim halkımızda da infial uyandırıyor.
     Danimarka'nın basına sağladığı hakların teröristler ya da terörist örgütler tarafından istismar edilmesini istemeyeceğinizden eminiz. Buna izin vermemenizi bekliyoruz.''
     Danimarka Dışişleri Bakanı Möller de, Gül'e ''PKK ile mücadelenizde sizi tamamen destekliyoruz'' dedi.
     Möller'in, önceki açıklamalarına göre bu sefer daha kesin konuştuğuna işaret eden diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Danimarkalı bakan, Gül ile telefon görüşmesinde, ''Danimarka, hiçbir surette dünyanın herhangi bir terör örgütü için 'kalkan' olarak kullanılmaya müsaade etmez. Bu mücadelede sizinle beraberiz, bu konuyu çok ciddiye alıyoruz, bu alanda size desteğimiz tamdır'' diye
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:37

İLGİLİ HABERLER