Gündem
  • 9.7.2009 20:43

GÜL, İŞÇİLERE KÖLELİK YASASINI İADE ETTİ

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5920 sayılı İş Kanunu, İşsizlik Sigortası Kanunu ve Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u, özel istihdam büroları kurulmasını öngören 1. maddesinin yeniden görüşülmesi için TBMM'ye geri gönderdi.
İade gerekçesinde, ''Yapılan düzenleme gerçek amacının dışında sonuçlar doğurabilecek ve madde kapsamındaki işçilerin emeğinin istismarı, insan onuruna yakışmayan durumların doğması gibi Kanunun amaçlamadığı olumsuz uygulamalara ve çalışma barışının bozulmasına yol açılabilecektir'' denildi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, ''Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yayımlanması uygun bulunmayan 5920 sayılı İş Kanunu, İşsizlik Sigortası Kanunu ve Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 1. maddesinin Türkiye Büyük Millet Meclisince bir kez daha görüşülmesi için Anayasa'nın değişik 89 ve 104. maddeleri uyarınca geri gönderilmiştir'' denildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:23

İLGİLİ HABERLER