GÜL: 'KARARIMI SİYASİ GÖRÜŞ ÇERÇEVESİNDE VERMEM!..'

2 dk okuma
GÜL: 'KARARIMI SİYASİ GÖRÜŞ ÇERÇEVESİNDE VERMEM!..'

Hızlı Özet

Cumhurbaşkanı Gül, Çin Halk Cumhuriyetine gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ardından, Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını içeren yasal düzenlemeye ilişkin, "Ben kararımı herhangi bir siyasi görüşün çerçevesinde veren kişi değilim" dedi.




Cumhurbaşkanı Gül, Çin Halk Cumhuriyetine gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ardından, Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını içeren yasal düzenlemenin ve muhalefetin eleştirileri hatırlatılarak, "Konuyu inceleme imkanınız oldu mu? Bir karar verecekseniz şu anda, ilk izlenim anlamında olumlu mu olacak, olumsuz mu?" sorusuna, "Ben kararımı herhangi bir siyasi görüşün çerçevesinde veren kişi değilim ki... Parlamentonun yaptığı çalışmaları, oradan çıkan kanunları bizim hukuk bürolarımız en ince bir şekilde, detaylı bir şekilde inceler. Eğer Anayasa'ya herhangi bir aykırılık görürsek, o zaman 'bir kez daha görüşülsün' diye geri göndeririz. Şu anda onu uzmanlarımız değerlendiriyorlar" şeklinde yanıtladı.




Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamalarına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine de "Bunlar gayet açık konular, bu konu ile ilgili askeri mahkemeler kararlarını vermiştir. Madem ki 'hukuk süreci' diyoruz, 'hukuka saygılı olmak' diyoruz. Askeri mahkemeler incelediler ve kararlarını verdiler. Şimdi sivil mahkemelerle ilgili kısım var. Onlar da bununla ilgili kararını verecekler" diye konuştu.




Gül, "Askerlere sivil mahkemelerde yargılanmanın yolunun açılmasını doğru buluyor musunuz? Bu konudaki genel yorumuz nedir?" sorusu ise "Bana her konuda, eğer genel düşüncemi, fikrimi sorarsanız, böyle bir usul yok. Bu konular Meclis'te tartışılır. Demokratik bir ülkede nasıl kanunlar yapılıyorsa, hukukun üstün olduğu ülkelerde nasıl çalışılıyorsa, o şekilde çalışılır. Herkesin farklı farklı fikirleri olabilir. Bizim şimdi geleceğe bakmamız lazım. Gelecekte daha çok iş var. Türkiye'yi daha da ileri yüceltmemiz lazım" diye yanıtladı.

Bu haber 2223 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netanyahu Türkiye Gazze'ye girmesin diye çırpınıyor
Gündem

Netanyahu Türkiye Gazze'ye girmesin diye çırpınıyor

Gazze'de ateşkesin ikinci aşamasına yönelik Barış Kurulu'nun sunduğu yol haritasına İsrail'in üç noktada muhalefet ettiği ortaya çıktı. Tel Aviv yönetiminin, Uluslararası Doğrulama Komitesi'nde Türkiye ve Katar'ın bulunmasını istemediği, askeri operasyonlarını tamamen durdurmayı reddettiği ve Hamas'ın silahlarının imhasında ısrarcı olduğu öğrenildi.

Habervitrini11649 Görüntüleme
Meclis'te "iki başkent olsun" dilekçesi! Vatandaşın talebi şaşkına çevirdi
Gündem

Meclis'te "iki başkent olsun" dilekçesi! Vatandaşın talebi şaşkına çevirdi

TBMM Dilekçe Komisyonuna verilen bazı dilekçeler dikkat çekti. Vatandaşların TBMM Dilekçe Komisyonuna yaptığı başvurularda "seçimlerde vatandaşlara yaşadıkları ilin milletvekili sayısı kadar oy hakkı verilmesi, İstanbul'un kışlık, Ankara'nın yazlık başkent yapılması, kamusal alanda cep telefonu hoparlöründen konuşmanın yasaklanması, Ege isminin kullanımının yasaklanarak mevcut isimlerin Efe olarak değiştirilmesi" gibi talepleri ses getirdi.

Habervitrini11829 Görüntüleme
İşte Erdal Beşikçioğlu'nun savunması! "O başkan ben değilim"
Gündem

İşte Erdal Beşikçioğlu'nun savunması! "O başkan ben değilim"

Etimesgut Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun emniyette verdiği ifade ortaya çıktı. Tüm suçlamaları reddeden Beşikçioğlu, dosyadaki ses kayıtlarında "başkan" olarak geçen kişinin kendisi olmadığını öne sürerken, 225 bin liralık para transferinin ise borç ilişkisi kapsamında gerçekleştiğini savundu.

Habervitrini10994 Görüntüleme
Yeni Parti'de ses kaydı! Mikrofon açık kaldı! ’70 bin lira daha gelecek’
Gündem

Yeni Parti'de ses kaydı! Mikrofon açık kaldı! ’70 bin lira daha gelecek’

Özgür Özel ve beraberindeki 91 milletvekilinin CHP'den istifa ederek kurdukları Yeni Parti, bu kez de ‘ses kaydı’ iddiası ile gündem oldu. İddiaya göre Yeni Parti sosyal medya ilişkileriyle ilgili bir space yayınında Faruk Turan adlı kişinin mikrofonu açık kaldı. Turan’ın Özel’e destek veren sosyal medyacılara para dağıttığı öne sürüldü. Yayına yansıyan diyalogda Turan, telefondaki kişiye “Sana 48 bin geçti, 70 bin lira daha gelecek işte” dedi.

Habervitrini9374 Görüntüleme