Gündem
  • 31.8.2007 15:53

GÜL, KENDİSİNE SEVGİ GÖSTERİSİNDE BULUNAN VATANDAŞLARLA TEK TEK TOKALAŞTI

ERHAN YILMAZ
İSTANBUL - Tarabya meydanında Abdullah Gül'ü Türk bayrağı ve çiçeklerle karşılayan vatandaşlar, sevgi gösterisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de aracının camını açarak vatandaşlarla tek tek tokalaştı.
Vatandaşlar erken saatlerden itibaren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Huber Köşkü'ne gideceği yol üzerinde hazırlıklara başladı. Tarabya meydanına "Milletin evladı milletimize hayırlı olsun" yazılı pankartlar asan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gelişini Türk bayrakları ve güllerle bekledi. Her zaman 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gül demeti veren çiçekçi Ayhan Gündoğdu, bu kez de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için gül demetini hazırlamıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aracının
görünmesiyle birlikte Tarabya meydanında bekleyen vatandaşlar da Türk bayraklarını sallamaya başladı. Ellerindeki gülleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aracına atan vatandaşlar, "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan attı.
Vatandaşların yoğun ilgisine daha fazla kayıtsız kalmayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de önce aracını yavaşlattı, sonra da aracı durdurarak ve camını açarak vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Bu arada Cumhurbaşkanı korumaları da araç etrafında güvenlik tedbirleri aldı. Abdullah Gül ile tokalaşmak için adeta aracı abluka altına alan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı'nın makam aracının üzerini de güllerle kapladı.
Gül daha sonra Tarabya meydandan ayrılarak Huber Köşkü'ne doğru hareket etti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER