Gündem
  • 1.9.2013 12:03

'Gül Mü, Erdoğan Mı?'

Metropoll Araştırma Şirketi'nin yapmış olduğu 'Gül Mü Erdoğan Mı' anketi Today's Zaman'da yayınlandı.
Daha önce yaptığı birçok ankette 'Halk, Cumhurbaşkanlığı için Erdoğan ve Gül arasında kalırsa Gül'ü seçecek' sonucuna ulaşan MetroPoll araştırma şirketi ilginç bir araştırmaya daha imza attı. Today's Zaman'a yapılan anket sonuçlarına göre; bugün seçim olsa AK Parti'ye oy verenlerin 3'te 1'i başka bir partiye geçiş yapıyor.

HÜSEYİN ÇELİK: OLDUM OLASI İNANMIYORUM

Daha önce Metropoll Araştırma Şirketi'nin yaptığı 'Cumhurbaşkanlığı seçimi için Gül mü, Erdoğan mı?' konulu ankete hükümet kanadından sert eleştiriler yöneltilmişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, "Metropol şirketinin verilerine ben oldum olası inanmıyorum, güvenilir bulmuyorum. Çok kısa bir süre 2009 seçimlerinde AK Parti bu şirketle de çalıştı. Türkiye'nin her tarafından bizi ofsayta düşürdüler. Metropol'ün verilerine dolayısıyla inanmıyorum" ifadelerine yer vermişti.

EN BEĞENİLEN LİDER

Haziran ayında yayınlanan ve büyük tartışmalara neden olan anketin ardından Metropoll Araştırma Şirketi, Ağustos ayında yaptığı araştırmanın sonucunu da kamuoyu ile paylaştı. Today's Zaman yazarı Abdullah Bozkurt'un köşesinden duyurduğu ankette en beğenilen lider Abdullah Gül olarak gösterildi. Beğenilme oranında Gül yüzde 76,5 ile zirvede yer alırken, Başbakan Erdoğan yüzde 63 ile ikinci sırada yer aldı.

GÜL, ERDOĞAN'A FARK ATTI

Ankette dikkat çeken en önemli detay seçmenin tercihini Abdullah Gül'den yana kullanıyor olması. Ankette seçmenlere 'Erdoğan ile Gül arasında seçim yapılsa kime oy verirsiniz?' sorusuna yanıt verenlerin yüzde 50.3'ü tercihini Gül'den yana kullanıyor. Erdoğan'ı destekleyenlerin oranı ise 29.3'te kaldı.

Today's Zaman yazarı Abdullah Bozkurt, anketle ilgili yaptığı değerlendirmede, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilme olasılığını 'bıçak sırtında' şeklinde yorumladı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:21

İLGİLİ HABERLER