Gündem
  • 12.8.2006 14:23

GÜL: ''PKK İLE MÜCADELEDE HER ŞEYİ YAPABİLİRİZ''

KAYSERİ - Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, terör örgütü PKK ile mücadelede diğer ülkelerle işbirliğinin çok önemli olduğunu, ancak böyle bir işbirliği olmasa bile Türkiye'nin üstüne düşeni uluslararası hukuk çerçevesinde yapma azmi ve kudretinde olduğunu söyledi.
     Kayseri Fuar Kültür Merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, Irak'ın kuzeyindeki gelişmelerle ilgili olarak, yeni bir dönemin başladığını, Irak Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi ile terör örgütü PKK ile ilgili de görüşmeler yaptıklarını belirtti.
     Gül, Türkiye'nin terör konusunda kararlı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
     ''İnanıyorum ki yeni süreç netice verecektir. Çünkü Türkiye bu konuda çok kararlıdır. Siyasi irade çok sağlamdır. PKK terör örgütü ile mücadelede gerekli her türlü talimat ilgili kurumlarımıza zaten verilmiştir. İlgili kurumlarımızın her türlü ihtiyacı karşılanmıştır. Bu konu bizim birinci önceliğimizdir. Eninde sonunda bu iş bitecektir. Bu konuda başta Irak ve ABD olmak üzere Avrupa ülkelerinin işbirliği çok önemlidir. Böyle bir işbirliği olmasa bile Türkiye, üstüne düşen her şeyi, uluslararası hukuk çerçevesinde yapma azmi ve kudretindedir. Bu konuda ne kadar soğukkanlı, hamasetten uzak, dikkatli ve kararlı olursak o kadar çok netice alırız. İşbirliğiyle ilgili olumlu gelişmeler de vardır. Ama Türkiye kendi başına da bu işlerin üstesinden gelebilecek güce sahiptir ve kendi meselesini başkalarına havale etmek durumunda değildir.''
     Bakan Gül, gazetecilerin, BM Güvenlik Konseyinde Lübnan kararının kabul edilmesi ve Lübnan'a Türk askeri gönderilmesi konusundaki soruları üzerine de ''Türkiye, başından kategorik olarak (evet) veya (hayır) dememiştir. Şartlar yerine gelirse konuya sıcak bakacağımızı söyledik'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:04

İLGİLİ HABERLER