Gündem
  • 30.8.2013 22:26

Gül'den "müdahale" açıklaması!..

Zafer Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından verilen Zafer Bayramı Resepsiyonu devletin üst düzey yetkililerini buluşturdu. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Siyasi strateji ortaya konulmadan askeri müdahaleden sonuç alınmaz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'de kimyasal silah kullanılmasının karşılıksız kalmasının düşünülemeyeceğini belirterek, "Siyasi bir strateji ortaya koymadan herhangi bir askeri müdahalenin de netice alacağına inanmam" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Suriye ile ilgili gelişmelere Türkiye'nin kayıtsız kalamayacağını belirterek, "Türkiye bu işlerin tamamen dışında olamaz, bölgede bu kaosun bitmesini, daha da kötü kontrolsüz çatışmalara yol açacak durumların ortaya çıkmasının önlenmesini en çok biz isteriz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, Suriye'ye olası askeri müdahale ile ilgili, "Bu işlerin çözümü siyaset ve diplomasi ile olacak. Siyaseti ve diplomasiyi daha çok zorlamak ve bunun kapısını aralamak için uğraşmak gerekir. Bunun için de Rusya ve İran'ın da bir şekilde bu işlere angaje edilmesi gerekir" dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YILMAZ'DAN AÇIKLAMA
Resepsiyona katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'den operasyonla ilgili herhangi bir talepte bulunulmadığını, doğru olan Esed yönetiminin iktidardan uzaklaştırılması olduğunu söyledi.
ORG. ÖZEL'DEN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanı Özel ise, Türkiye'nin her türlü tedbiri aldığını ve endişeye gerek olmadığını söyledi. Özel,  mevcut tezkereye göre çalışma yaptıklarını açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:23

İLGİLİ HABERLER