Gündem
  • 10.8.2009 10:39

GÜL'E E-POSTA ŞOKU!...

Cumhurbaşkanlığı'nın web sitesi bir yılda 200 milyon kez tıklandı. Sitenin tarihi belgelerin yer aldığı "Atatürk Özel" bölümü 7 milyona yaklaşan tıklanma oranlarını yakaladı.
Cumhurbaşkanlığı'nın web sitesi bir yılda 200 milyon kez tıklanarak birçok tanınmış internet sitesiniı geride bıraktı. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, bir yıl içinde tam 60 bin e-posta gönderdi.
Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Çankaya Köşkü tarafından derlenen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün talimatıyla Temmuz 2008'de yenilenen ve bu haliyle birinci yılını dolduran sitenin günlük tıklanma oranı 700 bin civarında. www.cankaya gov.tr adresli sitede vatandaşlar Atatürk'ün sevdiği taş plaklar eşliğinde 360 derece görüş açısına sahip Atatürk Müze Köşkü'nü ziyaret edebiliyor. Ayrıca first lady Hayrünnisa Gül için de ayrılmış özel bir bölüm yer alıyor. Sitede "Atatürk Özel" adı altında yer alan bölümde "Türkiye'nin Kalbi Ankara" ve "Atatürk'ün Amerikalılara Hitabı" gibi video görüntüleri kamuoyu ile ilk kez paylaşıldı. Özel bölümde, Atatürk'ün dost sohbetlerinde, günler süren tren yolculuklarında, dönemin aydınları, siyasetçileri ve bilim adamlarıyla memleket meselelerini tartıştığı Çankaya sofralarında dinlediği şarkı ve türkülerden oluşan derlemeler de yayıma açıldı. Bu tip haberlerin yer aldığı günlerde Çankaya, günde 7 milyona yaklaşan tıklanma oranını yakaladı.
E-POSTA PATLAMASI
Sitede bulunan "Cumhurbaşkanına Yazın" bölümüne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Gül'e son bir yılda 60 bin e-posta gönderildi. Bunlardan hakaret ve olumsuz mesaj içermeyenler işleme alındı ve ilgili kamu kuruluşlarına iletildi. Ayrıca sitede "Cumhurbaşkanımız Nerede" uygulaması da bulunuyor. Vatandaşlar böylelikle dünya haritası üzerinde Gül'ün o an nerede olduğunu görebiliyor. Sitede İngilizce bölüm de bulunuyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın nisan ayındaki ziyaretiyle açılan bölüm Türkçe bölümüyle eş zamanlı olarak hazırlanıyor. Yabancı misyon temsilcilerinin de ilgisini çeken bu bölüm, Türkiye'de yayın yapan resmi web siteleri arasında günlük olarak güncellenen birkaç siteden biri.
RAKAMLARLA ÇANKAYA
Son bir yıl içerisinde yaklaşık olarak 650 haber, 24 bin fotoğraf, 400 video görüntü ile Cumhurbaşkanı Gül'ün 950 basın açıklaması, 240 konuşması, 30 mülakatı, 35 yurtiçi faaliyeti, 43 yurt dışı faaliyeti ile 51 konuk ve diğer faaliyeti de internet sayfasında yayımlandı. Ayrıca Hayrünnisa Gül'ün de 10 yurt içi, 22 yurt dışı gezisi ile ağırladığı 43 konuk sitede yer buldu

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:50

İLGİLİ HABERLER