Gündem
  • 29.1.2014 22:48

Gülen cemaatinde ortalık karıştı

Ahmet Turan Alkan ve Hüseyin Gülerce arasındaki "müneccim" kavgası iyice büyüyor. Hüseyin Gülerce Zaman Gazetesindeki köşesinden Alkan'a sert bir cevap verdi. İkilinin arasındaki kavga Mehtap TV'deki Düşünce Günlüğü programının ertelenmesine neden oldu.

Fethullah Gülen Cemaati'nin önemli medya organlarından biri olan Zaman'da yaşanan Ahmet Turan Alkan ve Hüseyin Gülerce polemiğinin dozu iyice artmaya başladı.

Aralarındakı soğukluk iyice gün yüzüne çıkan Alkan ve Gülerce'nin bir diğer Zaman yazarı Ali Bulaç ile birlikte hazırladığı Mehtap TV'deki Düşünce Günlüğü programı bu hafta yayınlanmadı.

"MÜNECCİM KAVGASI"
Cemaat bünyesindeki Mehtap TV'de yayınlanan programın yayınlanmasının perde arkasında Gülerce ile Alkan arasındaki polemiğin olduğu söyleniyor.

Programın ertelenmesinin "resmi" sebebi olarak Ali Bulaç'ın Başbakan Erdoğan'ın İtalya sehayetini takip edecek olması gösterildi ancak kulislerdeki iddialar ise çok farklı. İddialara göre Gülerce ile Alkan arasındaki "müneccim" polemiği programın geleceğini de tehdit eder hale geldi.

"BULAÇ'IN YURT DIŞI GEZİSİ BAHANE"
Ali Bulaç'ın bu hafta yurtdışında olması nedeniyle yayına katılmayacak olması programın ertelenmesini izah etmiyor. Çünkü daha önce Düşünce Günlüğü'nü hazırlayan üç isimden biri olmadığında diğer iki isim programı yapıyordu. Yani Ali Bulaç'ın yokluğu programın yayınlanmaması için çok da geçerli bir gerekçe değil. Haliyle , Gülerce ve Alkan arasındaki "müneccim" polemiğinin Düşünce Günlüğü'nü bu haftalık askıya aldığı yorumları ağırlık kazanıyor.

"GÜLERCE'NİN CEVABI SERT OLDU"
Diğer yandan Hüseyin Gülerce Zaman Gazetesindeki köşesinden isim vermeden kendisine "müneccim" diyen Ahmet Turan Alkan'a seslendi ve "bir insan hem mümin, hem müneccim olmaz. Geleceği ancak Allah bilir. Mümine müneccimlik yakıştırması da bühtan olur, vefanın ve dostluğun bağlarını da koparır atar…" diyerek net bir mesaj vermiş oldu.

TAKVİM GAZETESİ

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:04

İLGİLİ HABERLER