Gündem
  • 4.1.2014 20:57

Gülen'e mektup Abdullah Gül'ün sırrını ortaya çıkardı

Fethullah Gülen'in Başbakan Tayyip Erdoğan'a değil kıymetli bir devlet büyüğüne mektup gönderdiği açıklandı.. Açıklamadaki 'Kıymetli devlet büyüğü' nün Abdullah Gül olduğu iddia ediliyor.
Şimdi herkes Abdullah Gül'ün Fethullah Gülen'e kimi gönderidği ve amacının ne olduğunu öğrenmek istiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisine Hizmet hareketinden dershaneler ve atamalar konusunda ıslak imzalı mektup gönderildiğine ilişkin açıklamalarda bulunduğu bilgisi kamuoyuna yansımıştı. Bu gelişme üzerine Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, yazılı açıklama yaparak, mektubun Başbakan'a hitaben yazılmadığını duyurdu.
 

Mektubun muhtevasında 'pazarlığın' sözkonusunu olmadığının vurgulandığı açıklamada şöyle denildi:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'de bir kısım basın mensubu ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldiği toplantıda bir mektuptan söz edilmiş ve bazı gazeteciler tarafından kamuoyuna bu minval üzerine bilgilendirmeler yapılmıştır. Yanlış bir bilgi üzerine bir takım hatalı yorumlar yapılmasını üzüntüyle karşıladık. İhtimal ki, Sayın Başbakan'ın sözleri tam anlaşılamadığından yanlış değerlendirmeler söz konusu olmuştur.

Meselenin aslı şudur: Vakfımız Onursal Başkanı Fethullah Gülen Hocaefendi, saygıdeğer bir devlet büyüğümüzün kendisine gönderdiği kıymetli bir insanla görüşmüş; görüşme sonrasında bir mektup yazarak mukabelede bulunmuştur.

Hocaefendi tarafından gönderilen mektup, Sayın Başbakan Erdoğan'a hitaben yazılmadığı gibi, muhtevasında da hiçbir "pazarlık" söz konusu değildir.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFI
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:46

İLGİLİ HABERLER