Gündem
  • 30.6.2007 14:21

GÜLER: "2 YIL SONRA TÜRKİYE'DE DOĞALGAZSIZ İL KALMAYACAK"

MUTLU HAZER
MUĞLA- Çeşitli ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Muğla'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Milas ilçesinde vatandaşlardan seçimde destek istedi.


Yatağan Termik Santrali Baca Gazı Arıtma Tesisi'nin açılışına katılmak üzere geldiği Muğla'da AK Parti'nin Milas ilçesindeki seçim bürosunu da ziyaret eden Bakan Güler, partililere yönelik yaptığı konuşmada, "Yatağan'daki termik santralin açılışını yapmaya geldik. Gazetelerde okuyordunuz, Yatağan'da kirlilikten geçilmiyor diye. Yaptığımız tesisle bugün bu tür sözlere yer bırakmadık. Yaptığımız çalışmayla çevre sorununu da çözmüş olduk" diye konuştu.


Bakan Güler, iktidara geldiklerinde doğalgaz bulunan il sayısının 9 olmasına karşın, bugün bu sayıyı 47'ye çıkardıklarını, yıl sonuna kadar da 59 sayısına ulaşmayı amaçladıklarını kaydetti. 2 yıl sonra Türkiye'de doğalgazsız il kalmayacağı müjdesini veren Güler, Milas'ın enerji üretiminde önemli bir yeri olduğunu belirtti. Yenilenebilir enerji kaynaklarından rüzgar enerjisi ile elektrik üretiminin yaygınlaştırılmaya çalışıldığını ifade eden Bakan Hilmi Güler, Ege Bölgesi'nin rüzgar potansiyeli açısından
iyi bir durumda olduğunu, Milas'a da KOBİ şeklinde işletmelerin kurulabileceğini kaydetti.
Genel seçimlerde Muğla bölgesi olarak Milas ve Fethiye'nin ağırlığının bulunduğunu dile getiren Bakan Güler, Milaslılar'dan seçimlerde destek isteyerek, "23 Temmuz'da seçim sonucu olarak bakacağım ilk yer Milas olacak" dedi.


Eşi Milaslı olan Bakan Güler, ilçeden "Milas seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla uğurlandı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:46

İLGİLİ HABERLER