Ekonomi
  • 9.10.2008 19:59

GÜLER: 500 BİN TON YENİ BAKIR, 60 TON ALTIN REZERVİ BULDUK

POZANTI - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, Türkiye'de yerin üstünde olduğu kadar altında da zengin maden kaynakları bulunduğunu belirterek, ''Bunları çıkarmak bizim boynumuzun borcu'' dedi.
Göreve geldikleri günden bu yana sondaj çalışmalarında da artış yaşandığını ifade eden Güler, Türkiye'nin 50 bin metre olan toplam sondaj sayısının 20 kat artarak 1 milyon metreye ulaştığına dikkat çekti. Mühendislerin önceleri başka alanlarda istihdam edildiğini ifade eden Güler, ''Şimdi mühendisler mühendislik yapıyor, ülke bir şantiyeye dönüştü. İşte bizim farkımız bu'' diye konuştu.
Bakan Güler, MTA ve Maden İşleri Genel Müdürlüğünün ortak çalışmalarıyla Türkiye'nin zenginliklerine yeni zenginlikler kattıklarını dile getirerek, yapılan çalışmalar sonunda yaklaşık 2,3 milyar tonluk yeni kömür, 1 milyar ton bor, 500 bin ton bakır, 60 ton da altın rezervi bulunduğunu bildirdi.
Bakan Güler, maden ruhsatı çalışmalarını hızlandırdıklarını belirterek, Maden İşleri Genel Müdürlüğünün çalışmalarıyla 12 bini işletme olmak üzere toplam 50 bin ruhsat verildiğine işaret etti. Güler, ''Türkiye'de yerin üstünde olduğu kadar altında da zengin kaynaklarımız var, bunları çıkararak ekonomiye kazandırmak boynumuzun borcu'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:34

İLGİLİ HABERLER