Ekonomi
  • 11.5.2004 20:58

GÜLER: ''TTK, 9.5 MİLYON TON KÖMÜR ÜRETECEK''

ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Zonguldak'taki ocaklarda taşkömürü üretimi yapan Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) kapasitesini yıllık 9.5 milyona çıkarmayı öngören bir projenin gerçekleştirileceğini bildirdi.
     TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye'nin yeraltı kaynakları konusunda verilen 8 araştırma önergesinin birleştirilerek görüşülmesi sırasında hükümet adına söz alan Bakan Güler, Zonguldaklılara sevindirici haberleri olduğunu bildirdi.
     TTK'nın uzun zamandır zarar ettiğini ve geçen yıl bu zararın 320 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirten Güler, ocaklardan yılda 2 milyon ton taşkömürü üretildiğini ifade etti.
     Hilmi Güler, taşkömürünün pazarının hazır olduğunu, Çin'in talebi nedeniyle fiyatların da çok arttığını belirterek, bundan yararlanmak gerektiğini vurguladı.
     Güler, proje gerçekleştiğinde 10 bin kişiye ek istihdam sağlanacağını, üretimin yılda 9.5 milyon tona çıkarılmasının öngörüldüğünü, 600 milyon dolarlık yatırımla ekonomiye yılda 500 milyon dolarlık katkı sağlamanın amaçlandığını anlattı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:11

İLGİLİ HABERLER