Gündem
  • 28.6.2008 14:52

GÜL'LE EŞİNE HAKARET EDEN AVUKATA SORUŞTURMA!.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunisa Gül’e "Çankaya'ya Arap bedevi kılıklı bir eşle birlikte bir adam çıktı ve Çankaya'yı ele geçirdi" şeklinde ağır hakaretler savuran İstanbul Barosu Meclis Başkan Vekili Avukat Nizar Özkaya hakkında soruşturma açıldı.
Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı, basında konu ile ilgili çıkan haberleri ihbar kabul ederek Nizar Özkaya hakkında “Cumhurbaşkanı makamına hakaret” suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde toplantı ile ilgili görüntü ve ses kayıtlarının haberi yayınlayan basın yayın kuruluşlarından talep edileceği öğrenildi. Türk Ceza Kanunu’nun "Cumhurbaşkanına hakaret" kenar başlıklı 299. maddesinde; Cumhurbaşkanına hakaret eden kişinin bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması öngörülüyor. Verilecek cezanın suçun alenen işlenmesi halinde, altıda biri; basın ve yayın yolu ile işlenmesi halinde, üçte biri oranında artırılacağı kaydediliyor.
BARO PANELİNDE CUMHURBAŞKANI HEDEF ALINMIŞTI
İstanbul Barosu tarafından geçtiğimiz Çarşamba günü baro merkezinde düzenlenen Cumhuriyet Hukuku Paneli'nde Cumhurbaşkanı ve eşine ağza alınmayacak sözler sarf edilmişti. İstanbul Barosu Meclis Başkan Vekili Nizar Özkaya, Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek makamında bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşine, "Biliyorsunuz, Çankaya kuşatıldı. Çankaya'ya Arap bedevi kılıklı bir eşle birlikte bir adam çıktı ve Çankaya'yı ele geçirdi" şeklinde saldırmıştı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER