Asayiş
  • 31.10.2016 00:16

Gültan Kışanak, Fırat Anlı ve Ayla Akat Ata tutuklandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ve eski BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata tutuklandı.

Eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, terör örgütü üyeliği suçlamasıyla sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve önceki gün gözaltına alınan Özgür Kadın Kongresi (KJA) ve eski BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, örgüt üyeliği suçlamasıyla savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ANLI TUTUKLANDI

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı, tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 5 gün önce terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkarılan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile meclis üyesi Anlı, ifade işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

KIŞANAK DA TUTUKLANDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen Diyarbakır Büşükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile belediyenin önündeki protesto gösterisinde gözaltına alınan, kapatılan DTP'nin Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata hakkında utuklama kararı verildi.

20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak  ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etmek için  Kocaeli'nin Darıca ilçesinde toplanan gruptan, 20 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, HDP Darıca İlçe Başkanlığı önünde Kışanak ve  DBP'li Meclis Üyesi Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etmek için toplanan  grubu polis, basın açıklamasını parti binalarında yapmaları konusunda uyardı.

Polisin uyarsına itiraz eden ve taşkınlık çıkaran gruba polis müdahale  etti. Aralarında HDP Kocaeli İl Başkanı İbrahim Ergin ve bazı parti  yöneticilerinin de bulunduğu 20 kişi, gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, Gebze Fatih Devlet Hastanesindeki sağlık  kontrollerinin ardından Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

HDP'den tutuklamalara ilk tepki

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, tutuklamalar konusunda açıklamalarda bulundu...

Micro Blog Sitesi Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile eski BDP milletvekili Ayla Akat Ata'nın tutuklanmasına tepki gösterdi ve “Mesele Ayla Akad, Fırat Anlı ve Gülten Kışanak'ın tutuklanması değil, bir halkın onuruna, haysiyetine, iradesine saldırı meselesidir…” dedi.

Baluken'in Twitter üzerinden paylaştığı mesajlar şöyle:

- Bu ne ilk ne de son tutuklamadır.Bizlere direnişi büyütme,Saray-AKP'ye de beyhude aciz çırpınış hatırlatmasıdır...

- Bu tutuklamalara cevap kendi içinde umutsuzlugu,karamsarlıği geliştirmek değil,mücadeleyi büyütme,iradeyi sahiplenme temelinde olmalıdır...

- Saray-AKP iktidarının son hamleleri ringde kaybetmek üzere iken,serseri yumruklar savuran bir boksörün durumunu animsatmaktadir...

- Mesele Ayla Akad,Fırat Anlı ve Gülten Kışanak'ın tutuklanması değil,bir halkın onuruna,haysiyetine,iradesine saldırı meselesidir...

Güncellenme Tarihi : 31.10.2016 00:24

İLGİLİ HABERLER