Gündem
  • 30.8.2011 00:24

GÜL'ÜN BAŞKOMUTANLIĞINA BAHÇELİ'DEN SERT TEPKİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, başkomutan olarak bu sene ilk kez Genelkurmay Başkanı Karargahı’nda tebrikleri kabul etmesini sağlamasını eleştirerek, "Tebrikatı kimin kabul edeceği hususunun, 30 Ağustos Zaferi’nin önüne geçmesi yakışıksız olduğu kadar art niyetli bir durumu ortaya çıkarmıştır" dedi.

MHP lideri Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Türk milletinin silkinip ayağa kalkarak, işgalcileri ve hayallerini vatan topraklarından def ettiği muazzam bir stratejik hamlenin yıldönümünde olduğumuzu ifade eden Bahçeli, "Tarihi şan ve şerefle dolu dolan olan aziz milletimiz, 89 yıl önce kazandığı büyük zaferle bağımsızlığına musallat olan emperyalist mihraklara unutamayacakları büyük bir ders vermiştir" dedi.

ANLAŞILDIĞI KADARIYLA BU ZAMANA KADAR TÖREN VE KUTLAMALARIN SEYRİNDEN VE TEMSİLİNDEN MEMNUN KALINMAMIŞTIR

Mesajında, 30 Ağustos ruhuna ve azmine bugün de büyük bir ihtiyaç duyulduğunu belirten Bahçeli, "Ne var ki, bu kutlu zaferin anlamına ve sonuçlarına bütünüyle nüfuz etmek yerine, tüm dikkatler 30 Ağustos’taki tebrikatı kimin kabul edeceği hususuna odaklanmıştır.

Anlaşıldığı kadarıyla bu zamana kadar tören ve kutlamaların seyrinden ve temsilinden memnun kalınmamıştır" dedi.

14 Ağustos 1981 tarihli ve 8/3456 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliğinin 7’nci maddesinin (5) numaralı fıkrasına 26 Ağustos 2011 tarih ve 28037 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan; "Ulusal ve Resmi Bayram törenlerine Cumhurbaşkanının katılması halinde, tebrikatı Cumhurbaşkanı kabul eder" hususunun eklendiğini hatırlatan Bahçeli, "Tebrikatı kimin kabul edeceği hususunun, 30 Ağustos Zaferi’nin önüne geçmesi yakışıksız olduğu kadar art niyetli bir durumu ortaya çıkarmıştır" ifadelerini kulandı.

30 AĞUSTOS ZAFER KUTLAMASI GENEL KURMAY BAŞKANLIĞIYLA ÖZDEŞLEŞMİŞTİR


26 Ağustos 1922’de Kocatepe’de başlayan Büyük Taarruz’un Dumlupınar’da zafer burcunu diktiğini ve ardından da Akdeniz’e kadar düşmanı kovalayarak İzmir’de denize döktüğünü söyleyen Bahçeli, bu zaferin Türk ordusunun milletle bütünleşmesinin eseri ve sonucu olduğunu ifade etti.

Bu itibarla, Türk milletinin ahde vefasını göstererek 30 Ağustos Zaferi’nin manevi itibarını, temsilciliğini ve onurunu Türk ordusuna verdiğini söyleyen Bahçeli, nasıl ki, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı TBMM’nin hükmü şahsıyla veya 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Cumhurbaşkanlığı makamıyla bütünleşmişse, 30 Ağustos Zafer kutlamasının da Genel Kurmay Başkanlığıyla özdeşleştiğine dikkat çekti.

TEBRİKAT KABUL MAKAMININ DEĞİŞMESİ SİVİLLEŞMEYE HİÇBİR KATKI SAĞLAMAYACAK

Zafer Bayramı’ndaki tebrikat kabul makamının değişmesinin ne demokrasiye, ne de sivilleşmeye hiçbir katkı sağlamayacağını, üstelik "Türk ordusuna karşı yürütülen psikolojik operasyonun" bir ayağı olmaktan öte bir anlam taşımayacağını savunan Bahçeli, "Dönemsel güçlerinden dolayı şuurları kapanarak milletimizin anlam kaynaklarını heba eden gafiller, elbette er ya da geç haklarında verilen milli hükümden kurtulamayacaklardır.

Bilinmelidir dün savaş meydanlarında Türk’ün bileğini bükemeyen mihrakların, bugün yerli işbirlikçileriyle mesafe almaya çabalamaları beyhude olduğu kadar sonuçsuz kalmaya da mahkûm olacaktır. Geçmişinde sayısız zafer yaşamış, en zor dönemlerde bile günü birlik menfaat ağının cazibesine kapılmamış olan büyük milletimiz, bugün içinde bulunduğu ağır şartlardan mutlaka kurtulacaktır" dedi.

Bahçeli mesajının sonunda, Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yoldaki en önemli adımlardan birisi olan ve sömürgeci niyetlerin Türkiye’den sökülüp atıldığı 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 89’ncu yıldönümünü kutladı. Bahçeli ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, millet yolunda büyük hizmetler ve mücadeleler gösteren mümtaz şahsiyetleri ve aziz şehitleri rahmet, hürmet ve şükranla andı.(

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:28

İLGİLİ HABERLER